Luka Bloom Frugalisto

Luka Bloom

Nieuw album FRÚGALISTO verschijnt 22 april

FRÚGALISTO is de naam van het nieuwe album van Ierse singer-songwriter Luka Bloom dat op 22 april verschijnt. Het album wordt op woensdag 11 mei gepresenteerd in de Waalse Kerk in Amsterdam.

In 2012 verhuisde Luka Bloom naar het westen van Ierland. Geïnspireerd door de nieuwe mensen die hij ontmoette en de rust die hij daar vond ontstond het idee voor zijn nieuwe album. FRÚGALISTO gaat over dagelijkse gebeurtenissen en geeft tegelijkertijd een breed beeld van de collectieve verhalen. Het album werd in Lettercollum House in Timoleague opgenomen met bevriende zangers en muzikanten. “Het was de beste opname-ervaring van mijn leven,” aldus Bloom.

Het werk van Luka Bloom wordt, net als zijn leven, gekenmerkt door woorden en gedragen door de melodieën die zijn hart hem ingeven. Zijn kracht en charme komt tot uiting in de manier waarop hij zijn publiek verbindt met de blootgelegde emoties in zijn muziek. Dit wordt op het album mooi samengevat. Van het nummer Give It a Go, waarin Bloom je meeneemt in zijn droom om surfer te worden op middelbare leeftijd, via Wave Up To Shore, waarop de angsten van een zestienjarige Luka worden geuit, naar de verloren liefdes in Oh Sahara. Luka Bloom weet met elk verhaal een gevoel van herkenning op te roepen.

Gewapend met zijn akoestische gitaar en unieke stemgeluid weet Luka Bloom het publiek voor zich te winnen. De combinatie van een intrigerend gitaargeluid, waarbij het soms klinkt alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium staat, en de variatie tussen eigen werk en zorgvuldig uitgekozen covers staat al meer dan twintig jaar garant voor meeslepende concertavonden.

Luka Bloom – FRÚGALISTO

Label: V2
Release datum: 22 april 2016

Bestel CD

Track Listing

1. FRÚGALISTO
2. Warrior
3. January Blues (listen)
4. No Fear Here
5. Oh Sahara
6. Isabelle
7. Lowlands Brothers
8. Berkeley Lullaby
9. Jiggy Jig Jig
10. Give It A Go
11. Australia
12. Wave Up To The Shore


Ook op Blues Magazine ...