Lucky-Peterson DVD-Cover

LUCKY & TAMARA PETERSON – LIVE AT THE 55 ARTS CLUB BERLIN

Format: 3-DVD + 2-CD set
Label: Blackbird Music
Release: September 2012

Tekst: Bert lek

De naam van de vrouw van Lucky staat expres in de kop genoemd.
Zij drukt namelijk een grote stempel op deze productie. Een box met twee cd’s en drie dvd’s. Twee dvd’s zijn qua opnames gelijk aan de cd’s. Bovendien is er een bonus dvd met behind the scenes, interview etc.(In tien nummers neemt Tamara de vocalen voor haar rekening, cd/dvd 1-6 en cd/dvd 2-4.) Bovendien heeft zij vijf nummers geschreven.
De opnames dateren van 26 en 27 maart van dit jaar in de 55 Arts Club te Berlijn. Deze data zijn nergens op de hoes of in het prachtig boekje terug te vinden. Een gemis. Zo is er wel meer. Je vindt geen titels van de songs op het beeldscherm. Nergens staan de gegevens m.b.t. de audio vermeld. In ieder geval is het zeker geen digital surround. Nummer vijf van cddvd staat aangekondigd als You Shook Me, terwijl Lucky Little Red Rooster inzet en aan het pas You Shook Me aanbod komt.
De aanpak van de video opnames kon ook wel beter. In het beeld staat een microfoonstandaard ongebruikt in de weg. Jammer dat niemand deze even weghaalde na de aankondiging van gitarist Shawn Kellerman. In het eerste gedeelte van de set zijn er niet bepaald veel mensen, die in deze club, toekijken. Bovendien is er een aantal daarvan, dat nogal lauw reageert op de acties van Lucky. Jammer want dat is dodelijk voor een artiest.
Lucky, zang, Hammond B3 en gitaar, opent de eerste cd/dvd met I’m Back Again. Dat is zeer toepasselijk. Het heeft een hele lange tijd geduurd voordat hij weer in Europa optrad. Hij had problemen met het Amerikaanse justitiële apparaat, waardoor hij in de States moest blijven.
Gelukkig is dat nu achter de rug en kon hij samen met zijn jonge eega in maart jl. op tournee.
De nieuwe Berlijnse club (http://www.55artsclub.com) legt alle optreden vast op haar eigen videokanaal, waar je voor een luttel bedrag het concert kan terug kijken. Zo ontstond bij clubbaas Andreas Hommelsheim het idee om een van zijn favorieten vast te leggen voor de eerste cddvd productie.
Maar dan aan het eind van hun tournee, niet gehinderd door een jetlag (het eerste optreden van 8 maart) en dan zijn de bandleden beter op elkaar ingespeeld.
Het nummer Trouble is het hoogte punt van de eerste cddvd. Een slow blues, die je best autobiografisch mag noemen. Lucky zingt over een vrouw(Tamara), die hem gered heeft.
In Bluesmedley komt Lucky achter zijn Hammond B3 vandaan en pakt de gitaar ter hand om er lekker op te gaan raggen. Aan het eind van Little Red Rooster/ You Shook Me komt vanuit de bar Tamara de set binnen lopen. Zij is een mooie verschijning met een dito stem, die gelijk het heft in handen neemt in het funky Knocking.
Het is dat je het weet anders zou je denken, dat Cd/dvd 2 na de pauze is opgenomen. Lucky heeft dezelfde outfit aan, als de dag ervoor! Hij begint sterk met Giving Me The Blues. Mooi orgelwerk. Terwijl verderop Willie Dixon’s I’m Ready aardig om zeep geholpen wordt. Echter Dust My Broom met Lucky’s slidespel is weer van grote klasse. Ook in deze set maakt Tamara haar opwachting met haar uitvoering van Prince’s Kiss. In het interview met het echtpaar Peterson op dvd drie geeft zij toe meer door de jazz dan door de blues beïnvloed te zijn. Terwijl Lucky nooit blues in zijn cd speler heeft zitten.”Dat speel ikzelf. Dus luister ik uitsluitend naar Gospel.” Tevens tref je op deze schijf het opwarmertje van een kwartier door zijn puike bandleden Shawn Kellerman, gitaar en zang, Tim Waites, bas en Raul Valdes achter de drum.
Een mooie productie, die met uitsluitend het optreden van Lucky op een cd/dvd genoeg was geweest. De bijdrage van zijn echtgenote had dan mooi op de special features gepast.


Ook op Blues Magazine ...