Foto Recensie: Lucky Peterson - What Have I Done Wrong – The Best Of The JSP Studio Sessions

Lucky Peterson – What Have I Done Wrong – The Best Of The JSP Studio Sessions
Format: CD – Digital / Label: JSP Records
Releasedatum: 9 oktober 2017

Tekst: Peter Marinus

De loopbaan van zanger, gitarist en organist Lucky Peterson begon al op een zeer jonge leeftijd. De kleine Lucky werd al op vijfjarige leeftijd onder de hoede genomen door niemand minder dan blues gigant Willie Dixon.
Onder diens hoede nam Lucky gelijk al een debuut album op ‘Our Future – 5 Year Old Lucky Peterson’ dat op het Today/Perception label verscheen en dat Lucky de nodige TV optredens bezorgde. Lucky was daarna nog te zien als bandlid bij Etta James, Bobby Bland en Little Milton, Daarna ging hij op de solo toer en nam platen op voor labels als Alligator, Verve, Blue Thumb en Dreyfus.
Vanaf 2007 verschenen zijn albums op het JSP label. En van zijn JSP werk is nu een prima verzamelaar verschenen met drie nog nooit eerder verschenen nummers. De muziek van Lucky heeft altijd vol gezeten met soul en funk invloeden. Dat is dus op deze verzamelaar niet anders.

Direct in de opener After The Dance blijkt dat Lucky een zeer soulvolle stem heeft en daarnaast ook nog eens een gitaarstijl heeft, die de beste elementen van Luther Allison en Albert Collins in zich verenigt.
Ook het funky Til My Dyin’ Day is erg soulvol. Het is alleen jammer dat Mary Taylor een deel van de zang voor haar rekening neemt. Haar stem is namelijk wat aan de softe kant. In de Syl Johnson cover Age Ain’t Nothing But A Number treedt zoon James Peterson aan. Een lome shuffle met snerpend hard gitaarwerk van Lucky. James Peterson is ook te horen in de funky blues Strange Things Happening Every Day, afkomstig van het album ‘If You Can’t Fix It’, dat zij samen opnamen. Ook dochter Tamara Peterson is van de partij. Met haar nam Lucky het album ‘Darling Forever’ op. Tamara blijkt in de soepel rollende shuffle Lost The Right ook een zeer prettige soul stem te hebben.
Er staan twee nummers op de verzamelaar die tegen de country blues aan hangen. Never Coming Back met een geluid waarbij Elmore James nabij is en de slowblues Have You Ever (Could Have Been You).
In het onweerstaanbaar funky Where’s Lucky treden Bernard Allison, Larry McCray en Carl Weathersby aan. Een instrumentaal nummer met Lucky op het orgel en Bernard Allison op de scheur gitaar. From Me is het eerste nog niet uitgebrachte nummer. Een luchtig funky blues soul nummer, gevolgd door de luie shuffle Back To Sing The Blues waaarin het orgel van Lucky centraal staat.
I’m Lucky Man is de afsluiter van deze verzamelaar. Een duet met dochter Tamara waarin Lucky weer op het funky orgel te horen is.

Een prima overzicht van de JSP jaren van Lucky Peterson waaruit blijkt dat hij terecht aan de top van blues soul staat.

Tracklist:
01. After The Dance
02. Til My Dyin’ Day
03. Age Ain’t Nothing But A Number
04. Strange Things Happening Every Day
05. Lost The Right
06. What Have I Done Wrong
07. Never Coming Back
08. Where’s Lucky
09. Have You Ever (Could Have Been You)
10. From Me
11. Back To Sing The Blues
12. I’m Lucky Man

Website: Lucky Peterson


Ook op Blues Magazine ...