Foto Recensie: Lucky Peterson - 50 Just Warming Up!

Lucky Peterson – 50 Just Warming Up!
Format: CD – Vinyl – Digital  / Label: Jazz Village
Releasedatum: 25 oktober 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

Lucky Peterson (13 december 1964, Buffalo, New York) komt op zeer jonge leeftijd in contact met de blues via de nachtclub van zijn vader. Willie Dixon ontdekt het talent van de jonge Lucky en zorgt o.a. voor optredens in de Ed Sullivan Show en de Tonight Show. Later treedt Peterson op met o.a. Otis Rush, Little Milton, Bobby Bland, Etta James en Mavis Staples. De muziek van Peterson is een mix van (hedendaagse) blues, soul, R&B, gospel en rock and roll.

Lucky Peterson zit dit jaar 50 jaar in het vak. En om dit te vieren is op 25 oktober jl. een nieuw album van hem verschenen met de toepasselijke titel ’50 Just Warming Up! Op dit album met vijftien tracks, heeft Peterson een aantal gastmusici aangezocht. Zijn echtgenote Tamara Tramell zingt op twee tracks. Ook de Franse singer-songwriter Aelpéacha, de zangeressen Daniella Cotton en Sharon Riley, de hip hop zanger Jakk Jo uit New Orleans en mondharmonicaspeler Sugar Blue zijn present.

De openingstracks 50 Years en Pack It Up zijn heerlijke uptempo soulblues, met bijtende gitaarlicks, een alom aanwezige Hammond en puike blazers. Dreamin’ About You is een intens gezongen soulballad met Hammond, subtiele begeleiding en een vloeiende gitaarsolo.
De vocale bijdragen van Tamara Tramell zijn te horen in de jazzy soulballad Don’t Want Nobody But You, en de lome soulballad I Will Die 4 U. In de Will Jennings compositie Never Make Your Move Too Soon, op de plaat gezet door o.a. Ry Cooder, Bonnie Raitt, Joe Bonamassa, maar vooral ook door B.B. King, brengt Peterson een ode aan BB met zijn funky BB King gitaarlicks.
Fraai is de Hammondsolo in de funky instrumental Clickety Click en in The Blues Is Driving Me zijn zelfs reggae-invloeden te horen.
BB King-achtig gitaarwerk is weer te horen in de slowblues Angel Of Mercy. Aelpéacha rapt in het Frans in de funky blues Takin’ Care Of Mine en Sugar Blue blaast een lekkere partij op de mondharp in Let The Good Time Party Begin.
Apart is Kissin’ On My Lips met hip hop zanger Jakk Jo. Een schitterend slotakkoord is Amazing Grace/Precious Lord. Hammond, gesproken zang van Sharon Riley, mooie zang van Lucky en de uitbundige zang van Riley tot slot.

Conclusie:
’50 Just Warming Up!’ is een geweldig album. Als dit een warming up is voor volgende albums dan kunnen we nog wat verwachten.


Tracks cd:
01. 50 Years
02. Pack It Up
03. Dreamin’ About You
04. Don’t Want Nobody But You (feat. Tamara Tramell)
05. Repossess Your Love
06. I Will Die 4 U (feat. Tamara Tramell)
07. Never Make Your Move Too Soon
08. Clickety Click
09. The Blues Is Driving Me
10. Angel Of Mercy
11. Going Where My Roots Come From
12. Takin’ Care Of Mine (feat. Aelpéacha)
13. Let The Good Time Party Begin (feat. Danielia Cotton & Sugar Blue)
14. Kissin’ On My Lips (feat. Jakk Jo)
15. Amazing Grace – Precious Lord (feat. Sharon Riley)

Line-up Lucky Peterson Band;
Lucky Peterson – zang, gitaar
Paul Valdes – drums
Tim TLee Waites – bas
Rachid Guissous – keyboards

Website: Lucky Peterson


Ook op Blues Magazine ...