Format: Cd, Digital
Label: Sunset Blvd Records
Release: 12 dec 2022

Tekst: Jos Verhagen

Na bekendmaking van de Top 2000 van Radio 2 las ik een stuk in de krant dat de jongeren onder ons de Top 2000 overnemen met veel Nederlandse talige muziek en Hip hop. Het ging zelfs zover dat een top nummer als “I feel good” van James Brown de Top 2000 niet had gehaald. James Brown, de man die ons met zijn energieke shows heeft laten zien wat je met een hoop inzet en Topband achter je kunt bereiken.

James Brown die in 2006 overleed was een showman pur sang. Als zanger, danser, muzikant, producer en bandleider zette hij de Funk op de kaart. Oude Youtube clips terugkijkend, waar het zweet van hem af gutst, doet hij zijn bijnaam “the Hardest Working Man in Show Business” eer aan. Super bad live! is een registratie van een concert opgenomen in 1980 in Atlanta en dit zit zo vol met funk, tempo, power, spel plezier en vreugde dat je luisterend naar deze muziek je een goed beeld kunt vormen van deze “the Hardest Working Man in Show Business”.

Qua sound klinkt deze uitgave wat dof zeker afgezet tegen de uitgave van Super bad uit 1971, maar hoe hij gas terugnemend de klassiekers “Georgia on my mind” en “It’s a mans world” vorm geeft neem je dit voor lief. Voor de rest is het album een grote funky rock machine die in je heupen gaat zitten. De 12 minuten durende titel track “Super Bad” bijvoorbeeld is een groot funky soul feest, super baswerk, blazers die de longen uit het lijf blazen, die gitaar en drums die de boel blijven opstuwen. Vol gas op je speakers en genieten.

James Brown - Super Bad - 1/26/1986 - Ritz (Official)

 
Tracklist:
1. Give It Up or Turn it a Loose It’s Too Funky in Here
2. The Payback/Too Funky in Here
3. Gonna Have a Funky Good Time
4. Try Me
5. Get on the Good Foot
6. Get Up Offa That Thing
7. Georgia on My Mind
8. Hot Pants
9.I Got the Feelin’
10. It’s a Man’s Man’s Man’s World
11. Superbad
12. Cold Sweat
13. Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine
14. Body Heat
15. I Can’t Stand It
16. Papa’s Got a Brand New Bag
17. I Got You (I Feel Good)
18. Please, Please, Please
19. Jam


Ook op Blues Magazine ...