Foto Recensie: The Groove krewe - Run to the daylight
Format: digital, cd
Label: SBS Sound Business Services
Release: 27 mei 2022
Tekst: Jos Verhagen

The Groove krewe is een gelegenheidsband opgezet door Rex Pearce en Dale Murray, een producer duo uit Louisiana met een muzikaal trackrecord in diverse tv series en films. Voor deze Cd hebben ze een groep studio muzikanten bij elkaar gebracht en Nick Daniels III (The Third) gestrikt om de vocals te verzorgen. Deze Nick Daniels III kunnen we kennen van Dumpstaphunk, de band funky blues band uit New Orleans. Vorig jaar bracht Dumpstaphunk samen met Marcus King het geweldige United Nations Stomp uit. Naast zanger is Nick Daniels III ook de bassist van Dumsptaphunk iets wat hij ook doet op dit album. Run to the daylight van The Groove Krewe staat vol funky groovende Soul en R&B. De top muzikanten en de strakke productie maken dit een erg fijn album.

Het zijn vooral de uptempo nummers die swingen en grooven daar komt ook de zang van Nick Daniels III het best tot zijn recht. Het album opent met de uptempo titeltrack Run to the daylight. Lekker binnenkomer, op dit vrolijke album. Thats New Orleans, is een tribute aan de stad waar de roots liggen van de Groove Krewe , Nick Daniels III en het producers duo. Have a party is volledig van toepassing op dit album, het nummer is vette disco soul met Chick like gitaar rifje, een groovende bass. Het doet denk aan de disco van Earth wind and fire, Kool and the Gang.

Nick Daniels III is een vondst zoals hij een is met de nummers. In the groove zone, zegt het al in de titel het grooved en swingt als een dolle het is onmogelijk stil te blijven zitten. Hoewel Dumpstaphunk meer de blues kant opzoekt is the Groove Krewe vette soul en R&B. Een dikke blazers inzet opent de ballad Reach out, wat zich doorzet in een vet sax werk maar niet verder het sterkste nummer van dit album. I gonna prove my love daarentegen heeft weer die groovy feel, vooral neergelegd met het baswerk als basis. Zeker in dit soort uptempo nummers komt het vakmanschap van de muzikanten tot uiting, luister naar de keyboards in dit nummer. Sweet situation ook zo’n juweeltje met hier de saxofoon van Jason Parfait in de hoofdrol, het is een nummer om live lekker mee uit te pakken. Op een vrolijk reggae deuntje stelt Nick Daniels III een cruciale vraag Where ya at in live? Heb je bereikt wat je wil in het leven, zo niet blijf door werken. De blues komt te voorschijn in Raising cane on The Bayou een aanstekelijk nummer. Hier is Nick Daniels III op zijn best, qua zang en met zijn bas. Dit sneller werk ligt hem beter dan in bijvoorbeeld de ballad Reach out.

Het producers duo Pearce en Murray, levert ism met Nick Daniels III en The Groove Krewe een puik album af vol aanstekelijke Soul R&B en disco.

Tracklist:
1. Run to the daylight
2. Thats new Orleans
3. Have a party
4. In the groove zone
5. Reach out
6. I gonna prove my love
7. Where love lies
8. Sweet situation
9. Where ya at live?
10. Raising Cane On The Bayou

Musician Credits:
Lead Vocal: Nick Daniels III
Background Vocals: Nick Daniels III and Nelson Blanchard
Drums: Eddie Bayers
Percussion: Nelson Blanchard
Lead Guitar: Jonathon “Boogie” Long
Rhythm Guitar: Rex Pearce
Keyboards: Nelson Blanchard
Bass: Nick Daniels III
Saxophone: Jason Parfait
Trumpett: Ian Smith


Ook op Blues Magazine ...