Hamilton Loomis - Live in England

Hamilton Loomis
Live in England

Formaat : CD
Label : Ham-Bone Music
Release : 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Tom Moerenhout

Sodeju, dat is me in tijden niet gebeurd dat ik mijn oren spits voor een CD en nog wel een live-opname ook, Hamilton Loomis – Live in England zit in mijn CD speler en een regenachtige herfstdag wordt ineens een stuk zonniger.

Lekker swingende muziek; funk, soul, blues en groove komt uit de speakers ; 13 tracks staan er op dit album en wil je een voorproefje klik even op http://www.hamiltonloomis.com/music.htm
Op zijn website staat nog meer info van de knaap.

Ik had nog nooit van de man gehoord maar na wat speurwerk leer ik dat Loomis afkomstig is uit Texas en hij de “late” Bo Didley als mentor heeft gehad die hem ondermeer de boodschap heeft meegegeven “Innovate, don’t Imitate”een wijze boodschap die vele muzikanten als een spreuk op een tegeltje aan de muur kunnen hangen tegenwoordig……

Laat je meevoeren door de songs van het leuke repertoire en je komt dat de ontdekking dat men het bovendien erg leuk vindt om in de solo’s fragmenten te spelen van overbekende songs, kan je ze allemaal ontdekken ?

Ook zat ik met enige verbazing te luisteren naar de “brede” sound van de band waarvan ik weet dat die maar uit 4 man bestaat ;

Hamilton Loomis – guitar, harp, vocals
Stratton Doyle – sax, keys, voc.
Kent Beatty – bass, voc.
Jamie Little – drums, voc.

Hoe het in hemelsnaam mogelijk is om met die 4 man een geluid te krijgen als een behoorlijk grote band leert dit clipje (waar zouden we toch zijn zonder internet…. )

Je ziet en hoort Hamilton met een retestrak bandje goedgemutst lekker zingen, behoorlijk verdienstelijk gitaar spelen en daarbij ook nog eens een keer geweldig met een mondharmonica te scheuren met een vernuftig systeem door op de harp op een statief in een zuigmondje van een stofzuiger gepropt te hebben te blazen, je moet er maar opkomen ! De chromatische harp aan het einde van de song geeft een knipoog aan Stevie Wonder.
Heel vernuftig wordt er door saxofonist Doyle koortjes geblazen door middel van een stukje electronica, je hoort het haast niet, wat je helaas wel hoort is dat de man een slecht geregistreerd geluid heeft en jammergenoeg er soms lekker vals tegenaan zit.

Het mag een beetje de pret drukken, ik zeg hosanna en druk de play knop nog maar eens in ! Woon je in de buurt : ga kijken o.a. op 7 november in de Witte Bal in Assen en 28 november in Antwerpen (Crossroads Cafe).

Tracklist
1. Intro (feat. Philip Guy-Davis)
2. Pull Strings
3. Workin’ Real Hard
4. Legendary
5. What It Is
6. No No No
7. Come Back To Me
8. Best Worst Day
9. Time
10. Bow Wow
11. Bo Diddley Intro
12. Bo Diddley/Who Do You Love Medley
13. Get My Blues On

Bonus Track
14. Turnin’ Heads

Internet : www.hamiltonloomis.com


Ook op Blues Magazine ...