Door de corona crisis werden alle optredens geannuleerd en zijn het ook voor de Gentse bluesmuzikant Guy Verlinde zeer moeilijke en onzekere tijden. Maar de lockdown had ook zijn positieve gevolgen, want zo kon hij door de vrijgekomen tijd, de vele live opnames van The Mighty Gators, eindelijk beluisteren. En zo groeide het idee om een live album samen te stellen.

En anderhalfjaar na hun afscheidsconcert in de Brusselse Ancienne Belgique verschijnt vandaag de digitale release “Guy Verlinde & The Mighty Gators – Unreleased Live Recordings”, 13 onuitgegeven live opnames, die allemaal opnieuw werden gemixt en gemasterd. Je hoort opnames die werden gemaakt Bij Sint-Jacobs tijdens de Gentse Feesten (B), in het Centre Culturel d’Engis (B), Het Keizershof in Turnhout (B), tijdens Bluesmoose Radio in Groesbeek (NL) en op Blues Peer (B). 72 minuten high-energy roots & blues music, die je terug brengen naar de hoogtijdagen van Guy Verlinde & The Mighty Gators. Naast Guy Verlinde hoor je op dit album de volgende muzikanten: Thierry Stiévenart (drums), Benoit Maddens (drums), Karl Zosel (bass), Toon Vlerick (guitar), Stijn Bervoets (guitar), Luke Alexander (guitar), Patrick Cuyvers (hammond) & Tom Eylenbosch (hammond).

Wanneer je dit album aanschaft, krijg je de songs zowel in MP3 als in WAV bestanden, die van betere kwaliteit zijn. Daarnaast krijg je bij het Artwork een overzicht per song van de muzikanten die meespelen, alsook een kant en klare CD-hoes die je kan printen, wanneer je de muziek op een cd brandt.

Vorige maand bracht Verlinde het digitale album “Unreleased Acoustic Recordings” nog maar uit. En het lijkt misschien wat vreemd om een maand later een nieuwe release aan te kondigen. Maar het het zijn nu eenmaal vreemde tijden, waar muzikanten op zoek moeten gaan naar nieuwe inkomsten, nu alle optredens zijn weggevallen. Tijdens deze Corona crisis is elke steun meer dan welkom. Je kan beide digitale releases bestellen in de webshop van Guy Verlinde: https://guy-verlinde.myonline.store/

Guy Verlinde & The Mighty Gators - Unreleased Live Recordings

Guy Verlinde & The Mighty Gators
Unreleased Live Recordings

TRACKLIST
01. FEEL ALIVE
02. MR. MAXWELL STREET
03. AIN’T NO SUNSHINE
04. BETTER DAYS AHEAD
05. INHALE MY WORLD
06. CALL ON ME
07. LOVESTRONG
08. SACRED GROUND
09. BON TON ROULET
10. SOUL JIVIN’
11. WORDS ARE OVERRATED
12. GOOD AIN’T GOOD ENOUGH
13. POWERED BY THE BLUES

Guy Verlinde Online : www.guyverlinde.com


Ook op Blues Magazine ...