Guy Verlinde
Standing In The Light Of A Brand New Day

Label: R&S MUSIC
Release: 30 augustus 2021
Beschikbaar op LP, CD, digitaal

Guy Verlinde - Standing In The Light Of A Brand New Day

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa, nam 13 albums op in 12 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck…

CORONA PANDEMIE
Zijn nieuwe album is een prachtig juweeltje dat werd opgenomen tussen de 1ste en 2de corona-lockdown in België en vormde een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. 2020 was een verschrikkelijk jaar omdat Guy Verlinde meer dan 150 concerten geannuleerd zag. Geen concerten betekent namelijk geen inkomen waardoor al het geld dat hij aanvankelijk spaarde om dit album op te nemen, naar zijn levensonderhoud ging.

CROWDFUNDING
Buitengewone tijden vragen om buitengewone acties. Voor het eerst in zijn carrière startte hij een crowdfundingcampagne. Tegen alle verwachtingen in was de respons overweldigend en kon hij hierdoor dit album opnemen. Hij voelde een grote verantwoordelijkheid om deze fondsen zo goed mogelijk te besteden. Hij wilde niet alleen een geweldig album afleveren maar koos er ook voor om zoveel mogelijk muzikanten te betrekken, die ook vreselijk werden getroffen door deze pandemie. Hij is dan ook erg trots dat hij 17 muzikanten, 3 studio-ingenieurs, 1 grafisch ontwerper & 1 fotograaf kon tewerkstellen: zijn grootste productie tot nu toe.

MUZIEKTHERAPIE
Dit album is zoveel meer dan alleen een verzameling van 13 songs. Het was muziektherapie in zijn puurste vorm. In plaats van zich te focussen op wat hij kwijt was geraakt of overmand te worden door frustraties als het gevolg van gebrek aan perspectief, kon Guy zijn energie steken in het opnemen en producen van dit album. Het was de meest emotionele en intense opnamesessie die hij ooit beleefde. Op dit album is ook duidelijk de gretigheid en goesting te horen van alle muzikanten die na maanden van thuiszitten, zich eindelijk terug konden laten gaan in een studio.

NIEUWE STAP
Hoewel deze songs werden opgenomen in één van de meest uitdagende tijden van zijn leven, wilde Guy Verlinde een positief album afleveren. Op zijn vorige album “All Is Forgiven” kwam hij in het reine met zijn verleden. Op dit album zet hij een nieuwe stap met deze positieve nummers over hoop en vooruitgaan in het leven. Staand in het licht van een gloednieuwe dag, geeft je telkens weer een nieuwe kans om een verschil te maken.

SONGS
A1/01. Breaking Dawn
A2/02. Up on the Mountain
A3/03. Caroline Brings
A4/04. The Unsung
A5/05. I’m Your Man
A6/06. If I Were Your God
A7/07. No More
B1/08. Both Sides of the Blues
B2/09. Surrender to the Groove
B3/10. Last Goodbye
B4/11. The Way You Are
B5/12. Karma’s Gonna Kick Your Ass
B6/13. In July

MUZIKANTEN
– Beardslee Tom: gitaar & banjo,
– De Caster Nils: viool
– De Lat Cedric: bugel & trompet
– Della Nave Dominique: trombone
– Eylenbosch Tom: piano
– Schrauwen Falk: percussie
– Sijmons Naomi: zang
– Spanjers Roel: piano
– Stock René: bas
– Storme Elias: saxofoon
– van Bergen Richard: gitaar & zang
– Van den Berghe Frederik: drums
– Van Gelder Thomas: saxofoon
– Vander Bauwede Olivier: harmonica, gitaar, harmonium & zang
– Verlinde Guy: zang & gitaar
– Visconti Raffaello: gitaar
– Vlerick Toon: cello & gitaar
– Zosel Karl: bas

CREDITS
– Studio: Closed Session Recording Studio / Kristof Maes
– Data: 20/8/20 t.e.m. 26/10/20
– Mix: Kristof Maes & Guy Verlinde
– Master in Ångström Mastering: Frederic Alstadt.
– Produced: Guy Verlinde
– Artwork & Design: Sainabou Van Raemdonck.
– Portretfoto: Steven Hendrix

Guy Verlinde Online: www.guyverlinde.com


Ook op Blues Magazine ...