Livestream Concert “Reis Naar De Blues” (6-12 Jaar)

Wordt het steeds moeilijker om een leuke activiteit te verzinnen voor jouw kinderen? Kijk dan samen met hen op zaterdag 10 april om 14h30 naar het livestream concert “Reis Naar De Blues” van de Guy Verlinde Band vanuit de Bar Mirwaar, te Gent. Het concert kan je gratis bekijken.

Dit is een zeer interactief concert voor het hele gezin waar de participatie en beleving van de kinderen centraal staan. Ze worden uitgenodigd om te dansen, te zingen en ze ontdekken verschillende blues ritmes.

De blues wordt algemeen beschouwd als de basis van de moderne popmuziek. Vanop de katoenvelden in Mississippi waar de Afrikaanse slaven hun “working songs” zongen, over de zwoele “Devil’s party music” van Chicago, ontwikkelde deze muziekvorm zich tot de basis van de rock ’n roll, soul, funk, disco, R&B en Hiphop.

Guy Verlinde // Foto credit: Steven Hendrix
Guy Verlinde // Foto credit: Steven Hendrix

Dit is een muzikale reis naar de bron van de popmuziek. Aan de hand van een interactief verhaal geeft Guy Verlinde een overzicht van de belangrijkste stromingen, invloedrijkste muzikanten, populairste instrumenten en schetst daarnaast ook de sociaal-culturele achtergrond met verhalen en anekdotes. Alles wordt geïllustreerd met veel livemuziek.

Guy toert met deze voorstelling al vele jaren langs de scholen in Vlaanderen en nu kunt nu ook voor het eerst, van thuis uit, deze voorstelling met uw (klein)kinderen, neefjes, nichtjes, … bekijken. In samenwerking met de Culturele Activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid.

Praktisch
Datum: zaterdag 10 april 2021
Tijdstip: 14h30
Kostprijs: Gratis
Link: https://fb.me/e/1DKc7Q7BK

Muzikanten
Guy Verlinde: zang, gitaar & mondharmonica
Toon Vlerick: gitaar
Karl Zosel: bas
Benoit maddens: drums

Guy Verlinde Online : www.guyverlinde.com | www.schoolconcerten.be


Ook op Blues Magazine ...