Op 11 april 2024 werd de Belgische bluesmuzikant en singer-songwriter Guy Verlinde voor het eerst vader. De onvergetelijke ervaring van de zwangerschap en geboorte van zijn dochter Billie-Roos ving hij in het hartverwarmende geboortelied My Little Girl, een intieme popsong met liefdevolle raad. De metronoom van de song is haar hartslag op 25 weken zwangerschap, die precies 150 bpm sloeg. Het is dan ook het eerste en het laatste wat je hoort. Bij het lied hoort een prachtige videoclip, met beeldmateriaal waar zijn dochter te zien is tijdens de zwangerschap en net na de geboorte.

Foto: Guy Verlinde met dochter Billie-Roos (fotografie Roos Verlinde)
Guy Verlinde met dochter Billie-Roos / Fotografie: Esther Van den Bulcke

Guy Verlinde – My Little Girl

GEBOORTELIED
Op 11 april 2024 werd blues muzikant en singer-songwriter Guy Verlinde (AARTRIJKE/GENT, °1976) voor het eerst vader. De onvergetelijke ervaring van de zwangerschap en geboorte van zijn dochter Billie-Roos ving hij in het hartverwarmende geboortelied “My Little Girl”, een intieme popsong met liefdevolle raad.

HARTSLAG ALS RITME
De metronoom van de song is haar hartslag op 25 weken zwangerschap, die precies 150 bpm sloeg. Het is dan ook het eerste en het laatste wat je als luisteraar hoort. De pulserende cadans van de hartslag is niet alleen biologisch noodzakelijk om te kunnen (over)leven, maar is ook het universele symbool van liefde. Vandaar dat haar hartslag als een rode draad doorheen de song loopt.

OUDERLIJKE RAAD
“My Little Girl” is als een tijdcapsule van wijsheid, waarin Guy Verlinde zijn diepste verlangens en hoop voor de toekomst van zijn dochter vastlegt en een belofte van een onvoorwaardelijke liefde: “There’s nothing I won’t do in this world for my little girl”.

DE SONG
De song is een popsong pur sang die geleidelijk openbreekt en zo de groei van nieuw leven en liefde symboliseert. Guy kon voor de opnames en productie rekenen op professionals die hun strepen reeds verdienden bij K’s Choice, Raymond van het Groenewoud, Ozark Henry, Brihang, Milow, …

BELUISTER:
https://social.tunecore.com/linkShare?linkid=EP7rAHa6rABwdXOsXnQcbg

BEKIJK:

My Little Girl - Guy Verlinde

LYRICS
May your heart always be mending, your thoughts always be free.
May you never have to doubt about all that you can be.

May your tears always dry up, your fantasy run wild.
May you conquer all your fears and never lose your inner child.

Whenever you feel all alone, scared and on your own, don’t forget …

I’ll always be standing behind you.
I’ll be there whenever you’re hurt.
I’m always going to find you.
‘Cause there’s nothing I won’t do in this world for my little girl.

May your voice always be sounding when your silence feels unjust.
May you never lose your faith in the power of love and trust.

May your aches make you stronger, your failures make you grow.
May you find all the wisdom when to hold on or let go.

Whenever you feel different, lost and not fitting in, don’t forget …

I’ll always be standing behind you.
I’ll be there whenever you’re hurt.
I’m always going to find you.
‘Cause there’s nothing I won’t do in this world for my little girl.

GUY VERLINDE

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa en deelde zo de affiche met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck … Ook in Nederland bouwde hij een stevige live
reputatie op en speelde o.a. in TivoliVredenburg (Utrecht), Verkadefabriek (Den Bosch), Muziekgebouw (Eindhoven), Parkstad Limburg Theater (Heerlen), De Boerderij (Zoetermeer), De Bosuil (Weert), Luxor Live (Arnhem), … Guy is een geboren verteller en stijlvolle performer. Zijn live shows zijn van een hoog niveau en door zijn met Blues, Roots & Americana doordrenkte songs, wordt hij in soms vergeleken met Danny Vera en Doug MacLeod.

www.guyverlinde.com


Ook op Blues Magazine ...