GEORGE THOROGOOD & THE DESTROYERS
Support act: Scott Mckeon
Effenaar, Eindhoven
Dinsdag 19 mei 2009

George Thorogood & The Destroyers

» KLIK HIER VOOR GEORGE THOROGOOD FOTO GALLERIE / DIASHOW !! «

Tekst : Jeroen Bakker | Foto’s : Marco van Rooijen

Scott Mckeon is momenteel bezig met een indrukwekkend programma. De jonge Brit heeft recent geopend voor Joe Bonamassa in een uitverkochte Royal Albert Hall en zal volgende week samen met zijn band de Londense Shepherd’s Bush opwarmen voor de uit de as herrezen Arc Angels. Als support-act wordt het door Hoax-gitarist Jesse Davey geproduceerde debuut-album ‘Can’t Take No More’ (2007) onder de aandacht gebracht door McKeon die met zijn twee begeleiders een uitstekende ritme-tandem achter zich heeft. Ondanks een sterke, ruim half uur durende set van groovende blues met Britse invloeden blijkt het publiek slechts geïnteresseerd in één band.

Scott McKeon

Op het moment dat er in de volle, maar niet uitverkochte Eindhovense Effenaar ‘How Sweet It Is’ galmt, is dat voor veel moeders het teken om de deuren goed gesloten te houden. ‘The Worlds Greatest Bar Band’ is in town dus je laat je dochters niet vrij rondlopen. De bijna 60-jarige Thorogood heeft er nog steeds zin in en is vanavond ‘Dirty, Bad and Nasty Things’ van plan. De bedoelingen worden met de opener ‘Rock Party’ van begin af aan duidelijk gemaakt. The Delaware Destroyers spelen nog altijd als de solide, retestrakke begeleiders en met een uitgekiende visuals- en lichtshow ziet het er allemaal indrukwekkend uit.

George Thorogood & The Destroyers

Voor verrassingen of muzikale progressie ben je vanavond aan het verkeerde adres maar als in het daaropvolgende ‘Who Do You Love’ Jim Spake’s sax bijna wordt opgeblazen blijkt dat van secundair belang. George maakt ook nog wel eens nieuw plaatje en dat moet gepromoot worden dus behalve de opener krijgen we maar liefst een tweede track van het in 2006 verschenen ‘Hard Stuff’: ‘I Got My Eyes On You’. Thorogood is weer eens op jagerspad en vooral de eerste rij moet het ontgelden. Enkele mannen staan er zelfs verloren bij wanneer hun vriendin ter plekke wordt uitgedaagd door deze beroeps-‘teazer’. Uiteindelijk zal Thorogood de avond in zijn eentje (‘I Drink Alone’) genieten van ‘One Bourbon, One Scotch, One Beer’. De liefde voor zijn fans kent geen grenzen en voor even lijkt hij zich zorgen te maken over de combinatie drink & drive. Gelukkig wordt ons grijnzend de oplossing aangereikt: ‘Let your buddy drive….or the lady….no, let her boyfriend drive’.
Mooie respectvolle woorden voor de dame in ‘Treat Her Right’? Ze wordt weldra weer tot stilte gemaand in ‘You Talk Too Much’.

George Thorogood & The Destroyers

De invloeden van Chuck Berry en vooral Elmore James zijn altijd nadrukkelijk aanwezig geweest in Thorogood’s muziek maar ook zijn uitvoering van Willie Dixon’s ‘Howling For My Baby’ mag er zijn. Op het moment dat het intro van ‘Bad To The Bone’ start heeft hij de zaal in zijn greep en wordt de aandacht tot achter in de bar opgeëist.
Met twee toegiften, waaronder de afsluiter ‘Madison Blues’, hebben George Thorogood en zijn Destroyers eens te meer aangetoond dat de combinatie van rock ‘n’ roll, blues en boogie, zelfs na dertig jaar een tijdloze blijkt te zijn.
Na de destroying van Europe zal de tournee vanaf juni worden voortgezet in de US waar hij samen met Johnny Lang speelt.

Foto Album

» KLIK HIER VOOR GEORGE THOROGOOD FOTO GALLERIE / DIASHOW !! «

George Thorogood & The Destroyers


Ook op Blues Magazine ...