Walter Trout is een bluesrocker in hart en nieren. De Amerikaanse gitarist mag zich met recht een van de grootste bluesgitaristen ter wereld noemen. Hij speelde tientallen jaren in dienst van andere artiesten: zo werkte hij samen met blues-allrounder John Lee Hooker, maar ook met funk-discoman Joe Tex en hij was zelfs tijdelijk lid van de band Canned Heat. Sinds 1989 doet hij het op eigen kracht. Hoewel bluesrock nog steeds de basis is en rode draad vormt in zijn muziek maakt Walter Trout graag uitstapjes naar southern rock en country blues.

Met 29 soloalbums is Walter Trout in de loop van zijn vijf decennia durende carrière niets minder dan productief geweest. Zijn laatste album ‘Ordinary Madness’ is grensverleggend. Met elf schrijnend eerlijke nummers brengt hij zijn fans nog dichterbij. “Er is momenteel veel buitengewone waanzin aan de gang”, meent Trout. “Dit album begon omdat ik te maken had met de gebreken en zwakte in mij. Maar uiteindelijk ging het over iedereen.”

Op donderdag 17 november 2022 staat Walter Trout in Neushoorn, Leeuwarden.

BluesMagazine mag voor deze heerlijke muziekavond 2×2 tickets verloten onder de inzenders. Interesse? Mail je naam + woonplaats naar win@bluesmagazine.nl.
Deze win actie sluit op 2 oktober 2022.

Walter Trout concert Leeuwarden

Walter Trout
Donderdag 17 november 2022
Neushoorn, Leeuwarden

Info + Tickets: https://neushoorn.nl/production/walter-trout/


Ook op Blues Magazine ...