Flirting with the Blues - Laurence Jones

Flirting with the Blues
Theater Flint, Amersfoort
Vrijdag 30 november 2018

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december (lees HIER het verslag) vormt Flint wederom het decor voor het indoor blues festival ‘Flirting With The Blues’. Voor het vierde jaar op rij heeft de organisatie weer een aansprekende line-up voor de liefhebbers van de blues in al zijn facetten. Dit jaar is er ook een vrijdagavond programma. Theater Flint is omgetoverd tot een gezellig plein, waar verschillende stands staan met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, T-shirts en waar ook een goede hap geserveerd wordt!

Line up vrijdag: Laurence Jones Band en Kid Ramos Band ft. Big Pete.

Tekst: Nineke Loedeman / Foto’s: Marco van Rooijen en Nineke Loedeman / Video’s: Edwin Birkhoff. Meer foto’s zijn te zien in het album Flirting With The Blues 2018 en op de website van Edwin Birkhoff. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

Laurence Jones gaat als een speer en heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend. Tegenwoordig toert de jonge Brit meer in Europa dan ooit. De goede berichten over zijn live performance snellen hem vooruit en dat zorgt overal voor uitverkochte zalen! Samen met zijn geoliede band blijft hij vriend en vijand verbazen met een onuitputtelijke muzikaliteit, enthousiaste performance en gedreven energie.

Flirting with the Blues - Laurence Jones

Ook vanavond blijkt dat maar weer eens. Bassist Greg Smith en drummer Phil Wilson hoef je ook niets meer te vertellen, zij leggen een retestrakke basis waarop Laurence kan excelleren zonder dat hij zich ook maar een minuut zorgen hoeft te maken. Ook toetsenman Bennett Holland, sinds twee jaar nu bij de band, is inmiddels helemaal one of the guys. Zijn kundige toetsenspel zorgt voor een welkome afwisseling met het puntige gitaarwerk van Laurence. Knap. We maken een concert mee van zinderend gitaarspel, gepassioneerde zang en kwalitatief hoogstaande muziek.

Flirting with the Blues - Laurence Jones

Voor speciale gelegenheden wordt de band uitgebreid met twee achtergrondzangeressen, te weten Christina Chen Matovu en Amy Eftekhari en dat is vanavond ook het geval. Laatstgenoemde zingt niet alleen maar mag zich ook de vriendin van Laurence noemen.

Foto Verslag: Flirting With The Blues - Theater Flint, Amersfoort - Vrijdag 30 November 2018

Laurence speelt veel eigen nummers van het laatste album ‘The Truth’, afgewisseld met covers zoals een dampende All Along The Watchtower en Before You Accuse Me. Ook een van zijn vroege nummers, de zinderende slowblues Thunder In The Sky ontbreekt vanavond niet.

Laurence Jones - Thunder In The Sky | Flint - Amersfoort | 30/11/2018

 

Een nieuw hoogtepunt deze set is het swingende door Bennett gezongen Feeling Alright, van oorsprong een Traffic nummer maar later vooral bekend geworden door Joe Cocker. Nóg een speciaal moment is het door Laurence solo gespeelde Drifting Blues, wat een prachtig ingetogen gespeelde versie van deze pure bluessong. Laurence maakt er ook een gewoonte van om tussen het publiek te spelen wat zeer gewaardeerd wordt!

Flirting with the Blues - Laurence Jones

Flirting with the Blues - Laurence Jones

Flirting with the Blues - Laurence Jones

Kwam in 2017 nog zijn 6e album ‘The Truth’ uit, uit betrouwbare bron is vernomen dat de band inmiddels volop bezig is, tussen het toeren door, aan een nieuw album! Hoe en wanneer is momenteel nog niet bekend, maar het zal zeker in 2019 verschijnen! Met Fortunate Son komt er bijna een einde aan het concert en met een luid meezingend publiek sluit de band met twee toegift nummers dit uitstekende optreden af.

Flirting with the Blues - Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete

Vanavond mogen we genieten van een uniek, exclusief voor ‘Flirting With The Blues’ concert van de Kid Ramos Blues Band . Dit illustere trio bestaande uit gitarist Kid Ramos, drummer Jimi Bott en bassist Willie J. Campbell speelden een periode tegelijkertijd in de welbekende The Fabulous Thunderbirds, de band die furore maakte over de gehele wereld.

Het is voor het eerst dat Kid Ramos met zijn eigen band in Europa speelt en samen met onze eigen blues-vocalist en harpmeester Pieter “Big Pete” van der Pluijm, die overigens ook al vaker met Kid Ramos speelde, brengt de band vanavond een vette, dampende en swingende set van vette blues, vijftiger jaren rock ’n roll en West Coast rhythm & blues.

Flirting with the Blues - Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete

David Ramos, beter bekend als Kid Ramos, groeit op in Fullerton, Californie in een muzikaal gezin. In zijn jeugd begint hij met gitaarspelen maar het wordt pas professioneel als James Harman hem vraagt tot diens band toe te treden. Daarna speelt hij onder andere met Lynwood Slim en natuurlijk met The Fabulous Thunderbirds.

In 2017 begint Kid, 17 jaar na het uitkomen van zijn laatste album, aan de nieuwe schijf ‘Old School‘, dat begin 2018 is uitgekomen en waarin hij medewerking krijgt van onder andere zoon Johnny en vele muziek vrienden.

Flirting with the Blues - Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete

Hij oogt introvert, maar wat een gedreven en veelzijdige gitarist staat hier op het podium! Samen met zijn ongelooflijk strakke band blaast hij het publiek totaal omver. Het swingt en het grooved, de meester is aan het werk. Natuurlijk kan dat niet zonder die superstrakke begeleiding van Willie J. en Jimi. Deze ritmesectie staat als een huis en hier maakt ook Pieter dankbaar gebruik van. De bijzonder energieke basstijl van Willie J. is een genot om naar te kijken en te luisteren. Het ziet er allemaal zo eenvoudig uit! Het publiek geniet zichtbaar.

Flirting with the Blues - Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete

Jimi Bott photography Nineke Loedeman

Prachtige nummers van Lester Butler, Little Walter, Big Walter Horton, The Red Devils en Sonny Boy Williamson worden in een geheel eigen jasje gestoken en zorgen voor huizenhoog kippenvel op de armen. Eerlijk gezegd had ik wél graag wat meer Kid Ramos nummers willen horen, zeker van zijn laatste album. Afijn, geniet vooral nog even na met Devil Woman:

Kid Ramos ft Big Pete - Devil Woman | Flint - Amersfoort | 30/11/2018

 

Wat een spetterende band staat hier te spelen, wát een uitzonderlijke ervaring. Dit is met recht een sterke afsluiter van de eerste dag van Flirting With The Blues 2018! Morgen meer van dit! De line up dan is: The Veldman Brothers, Phil Bee’s Freedom, The Delgado Brothers, Storybook Sessions en ook dit jaar is er een 2 uur durende 4G-Session, waarbij de 4 lead gitaristen Jim Suhler, Alan Haynes, Danny Giles en Matt Schofield onder begeleiding “The King’s Rhythm Crew” gezamenlijk een bijzonder optreden verzorgen.

Lees HIER verder om het verslag van zaterdag te lezen!

Flirting with the Blues - Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete

Flirting with the Blues - Kid Ramos Blues Band ft. Big Pete


Ook op Blues Magazine ...