Film & Blues Night
Blues in Wijk
Theater Calypso, Wijk bij Duurstede
23 oktober 2020

“Hè, hè …. eindelijk weer blues in Calypso.”

Na een lange blues stilte pakte BluesinWijk, in samenwerking met theater Calypso en het Filmhuis, afgelopen vrijdag de draad voorzichtig weer op. Op het programma stond de film ‘TWO TRAINS RUNNIN’ in combinatie met livemuziek van REEMERS & DE GREEF, geen onbekenden voor de Blues liefhebbers in Wijk. De twee avondvoorstellingen waren al snel uitverkocht en een extra voorstelling ’s-middags werd ingelast.

Tot vanuit Zoetermeer trokken bluesliefhebbers naar Wijk om deze toch wel unieke combinatie van film en livemuziek in Corona-tijd bij te wonen. Het was voor veel bezoekers na lange tijd dan ook weer echt een avondje uit. Een indrukwekkende film over de zoektocht naar de blues legendes in het zuiden van de VS in de roerige zestiger jaren, omlijst door drie optredens van het duo Frank Reemers en Joep de Greef.

Door de extra Corona-maatregelen, zoals maximaal 30 personen in de zaal en geen barverkoop, zijn de inkomsten voor het theater nogal gering. Een extra financiële bijdrage in de rondgaande blueshoed werd dan ook in dank aanvaard. BluesinWijk hoopt dat komende weken niet nog meer strengere maatregelen worden afgekondigd en dat hun volgende evenement in het theater op zaterdag 28 november door kan gaan. Dat worden ook weer drie voorstellingen op één dag, waar drie bands twee uur non-stop-Blues spelen. Meer info op www.bluesinwijk.nl. Tickets €20,- via www.calypsotheater.nl .

Iedereen ging na afloop dan ook voldaan naar huis, ondanks alle beperkende en strakke Corona regels. Deze middag en avond was in ieder geval een groot succes!

Ingestuurd verslag door Arie Verheul / BluesinWijk


Ook op Blues Magazine ...