Vintage rockband Tricklebolt releast op 20-02-2020 haar tweede album ‘Straight into the Blue’. Deze 2e langspeler, de opvolger van het titelloze debuutalbum uit 2018 nam het vijftal op in de Galloway studio te Nijmegen. Het nieuwe werk werd geproduceerd en gemixt door studio-wizard Sebastiaan van Bijlevelt, bekend van zijn werk met bands als Electric Company, Black Bottle Riot, Donnerwetter en Storksky. Tricklebolt brengt de plaat op vinyl en cd in eigen beheer uit en werkt voor de online distributie samen met het Duitse label ‘Minds of Music’.

Tricklebolt laat duidelijke ’70s invloeden horen, maar anders dan op het debuutalbum flirt de band op deze plaat ook stevig met andere decennia en genres. “Onze afspeellijsten zijn inmiddels veel diverser geworden en gevuld met méér dan alleen rock en andere (goeie) ouwe meuk ”, verklaart gitarist Tim Kampman. “We hebben geprobeerd in elk nummer een nieuwe uithoek op te zoeken en nergens ‘middle of the road’ te blijven. Onze al uitgebrachte single Atlantis is een mooi voorbeeld van hoe we onze muzikale en sferische grenzen oprekken. Qua sfeer weer compleet een andere kant op, gaat de afsluiter van het album; spacend, lang en heavy, met een vleugje doom zelfs, gewoon omdat we daar zin in hadden.”

Wat betreft thematiek en verhaal licht tekstschrijver Bastian Pen toe: “Dit album gaat over het vertrouwde nest ontgroeien, je eigen leven gaat nu echt beginnen. Over het zoeken naar een bestemming en ontdekken wie je reisgenoten worden en wie niet… Get aboard on the plane of life, vlieg ‘Straight into the Blue’”. En wat nemen de heren van Tricklebolt zoal mee in hun vliegtuig des levens? Uiteraard laten ze het Hammondorgel niet achter, maar ook de Wurlitzer, de MOOG en andere analoge synthesizers hebben een plekje in de bagage gekregen.

In 2019 vond de band versterking in drummer Lars Spijkervet (voormalig Automatic Sam, een band die een kweekvijver is gebleken voor enkele van de beste drummers van Nederland). “Ik zag hem het jaar ervoor op de Zwarte Cross drummen als een beest, helemaal te gek. Toen onze vorige drummer Ymte afscheid nam was hij de eerste die ik belde”, aldus zanger Bastian Pen. Met de nu complete bezetting dook de band begin 2019 de Galloway Studio in: Bastian Pen (zang/gitaar), Tim Kampman (gitaar/backing vocals), Roy Scholten (Hammond/keys), Daan Pen (bas), Lars Spijkervet (drums/backing vocals).

Tricklebolt speelde al op festivals als Zwarte Cross, BFO, Mañana Mañana, Ribs & Blues en leverde dit najaar maar liefst 23 Popronde-shows door heel Nederland af. Op hun CV staan inmiddels meerdere supportshows voor onder andere Navarone, DeWolff, The Golden Earring en Uriah Heep. Een headline clubtour als vervolg op de release van ‘Straight into the Blue’ staat nu in de steigers. Ook komend (festival)seizoen zal de bandbus dus weer vele kilometers gaan afleggen, zowel binnen als buiten de landsgrenzen.

Noot van de redactie: de album release zal plaatsvinden in Hedon Zwolle op 28 februari 2020.

Tricklebolt – Straight Into The Blue
Format: Vinyl + CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 20-02-2020

Tricklebolt - Sunday (Official Video)

 

Quotes:
“Rauw, hard, heavy en swingend en dit alles in precies de juiste verhoudingen” – Blues Magazine

“Tricklebolt speelt zijn materiaal met enthousiasme en klinkt compact en uitgebalanceerd” – Arrow Lords of Metal

“Als heerlijk stevig scheurende gitaren, hier-en-daar onderling duellerend of sparrend met een Hammondorgel, uw kopje koffie zijn… zoek dan vooral niet verder… en bestel een Tricklebolt Espresso!” Keys and Chords

“Wat blijkt: Tricklebolt heeft een enorme groei doorgemaakt. Liedjes? Uitstekend. Dynamiek? Geweldig. Samenspel? Subliem. Sound? Heerlijk.” Written in Music

“Tricklebolt is een regelrechte aanrader” – AltcountryNL

Website Tricklebolt

Foto Tricklebolt - Straight Into The Blue
Tricklebolt-persfoto-2019-by-Dirk-Hoogendoorn-Moens


Ook op Blues Magazine ...