De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic Blues Albums: Memphis Slim – Blues Greats

12 – Memphis Slim – Blues Greats
Samengesteld door Hans Ros

Het album “Blues Greats” van Memphis Slim is een verzameling van enkele van zijn meest iconische bluesnummers. Memphis Slim, geboren als John Len Chatman in 1915, was een Amerikaanse bluespianist en zanger die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de Chicago blues. Het album bevat een mix van solo-piano-optredens en nummers waarbij Memphis Slim wordt begeleid door andere muzikanten.

Het begint met het nummer “Mother Earth”, dat een krachtige en soulvolle uitvoering van de blues laat horen. Het is een van zijn bekendste nummers en wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende pianospel en zangstijl.

Een ander nummer dat vermeldenswaard is, is “Beer Drinking Woman”. Dit nummer laat de humoristische kant van Memphis Slim zien, waarbij hij vertelt over de uitdagingen van het omgaan met een vrouw die van een drankje houdt.

Wat Memphis Slim onderscheidt van andere bluesartiesten is zijn unieke pianospel. Hij combineerde traditionele blues met elementen van boogiewoogie en jazz, waardoor hij zijn eigen herkenbare stijl creëerde. Zijn krachtige stem en vaardigheid op de piano maakten hem tot een van de meest invloedrijke bluesartiesten van zijn tijd.

Het album “Blues Greats” is een uitstekende introductie tot het werk van Memphis Slim. Het laat zijn virtuositeit als pianist en zijn diepgaande begrip van de blues zien. Zijn nummers zijn tijdloos en blijven generaties na generaties fascineren. Het album “Blues Greats” van Memphis Slim kent vele variaties maar alle zijn een must-have voor liefhebbers van de bluesmuziek. Het toont zijn bijdrage aan het genre, evenals zijn unieke stijl en talent.

Memphis Slim - I'll Just Keep On Singin the Blues live [Colourised] 1963

 
Meer luisteren van dit iconisch blues album, check dan deze link


Ook op Blues Magazine ...