De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken.

Foto The Iconic Blues Albums - Magic Sam - West Side Soul

2 – Magic Sam – West Side Soul
Samengesteld door Hans Ros

Het album “West Side Soul” van Magic Sam is een iconisch bluesalbum uitgebracht in 1967. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in het populariseren van de West Side Chicago bluesstijl en heeft veel invloed gehad op latere generaties bluesmuzikanten.

Een van de opvallende aspecten van het album is de energieke en krachtige zang van Magic Sam. Zijn stem en manier van zingen dragen bij aan de emotionele impact van de nummers. Hij weet zowel soulvolle ballades als opzwepende bluesrocknummers krachtig over te brengen. De gitaarsolo’s van Magic Sam zijn kenmerkend voor zijn stijl. Hij bespeelde zijn gitaar met een mix van techniek, passie en creativiteit, wat resulteert in levendige en expressieve solo’s. Zijn spel is zowel virtuoos als emotioneel, waardoor hij opvalt tussen andere bluesgitaristen uit die tijd.

Enkele topnummers van het album zijn onder andere:
“Sweet Home Chicago”: Dit is een cover van Robert Johnson’s klassieker en Magic Sam voegt zijn eigen stijl en energie toe aan het nummer. Het bevat sterk gitaarwerk en indrukwekkende zang.

“All Your Love”: Dit nummer is een van de meest bekende en geliefde nummers van Magic Sam. Het begint met een pakkende gitaarintro en de zang is vol emotie en passie. De dynamiek en melodie maken het een tijdloze klassieker.

“West Side Soul” heeft de tand des tijds doorstaan ​​en wordt nog steeds beschouwd als een van de belangrijkste bluesalbums ooit gemaakt. Magic Sam’s talent, gepassioneerde zang en verbluffende gitaarspel maken dit album tot een must-have voor bluesliefhebbers. De nummers zijn tijdloos en hebben een diepe impact, waardoor luisteraars worden meegenomen op een authentieke blueservaring.

Magic Sam ~ All Your Love and Lookin' Good

 
Meer luisteren van dit iconisch blues album, check deze link


Ook op Blues Magazine ...