De moderne blues is terug te leiden naar Robert Johnson, zijn invloed is terug te horen op tal van blues albums. Bluesmagazine geeft met The iconic Blues albums een voorzetje van blues albums die niet in je collectie mogen ontbreken

Foto The Iconic blues album: John Lee Hooker – It Serves You Right to Suffer

16 – John Lee Hooker – It Serves You Right to Suffer
Samengesteld door Hans Ros

Het album “It Serves You Right to Suffer” is het twaalfde studioalbum van de legendarische bluesmuzikant John Lee Hooker. Het werd uitgebracht in 1965 op het label Impulse! Records. Het wordt beschouwd als een van zijn meest invloedrijke albums en markeert zowel een keerpunt in zijn carrière als een evolutie in zijn muzikale stijl.

“It Serves You Right to Suffer” is een mix van traditionele Delta blues en een meer experimentele benadering van de blues. Het album laat Hooker’s karakteristieke rauwe stem en hypnotiserende gitaarspel horen, waarbij hij zijn passie en pijn uitdrukt in de nummers. Het album bevat zowel solo-optredens als begeleiding van een volledige band, waardoor er een afwisseling ontstaat tussen intieme en energieke performances.

Enkele topnummers op het album zijn:
“Shake It Baby”: Dit nummer is een opzwepende bluesrocker waarin Hooker zijn kenmerkende “boogie” gitaarspel laat horen. Het ritme is aanstekelijk en Hooker zingt met overtuiging over zijn verlangens.

“It Serves You Right to Suffer”: Het titelnummer van het album is een bluesklassieker waarin Hooker zijn hartzeer en teleurstelling uitdrukt. Het nummer kenmerkt zich door een pakkende gitaarriff en emotionele vocalen.

Andere opmerkelijke nummers zijn de slow blues “Sugar Mama” en “Money” dat ook door de Beatles op de plaat is gezet.

“It Serves You Right to Suffer” is een essentieel album voor liefhebbers van bluesmuziek. Het laat John Lee Hooker op zijn best horen, waarbij zijn unieke stem en gitaarspel samenkomen in een reeks indrukwekkende nummers. Het album weerspiegelt de diepte van de blues en de emotionele kracht van Hooker’s muziek.

John Lee Hooker - Serves Me Right To Suffer - 10/10/1992 - Shoreline Amphitheatre (Official)

Wil je meer van dit Iconische blues album luisteren, check deze link


Ook op Blues Magazine ...