Tantrum
4 april 2010
Café Wilhelmina, Eindhoven

Door Stan van der Lugt

The Band:
Jamie Walker – Guitar & vocals
Stephen Mildwater –Bass & vocals
Luke Paget – Drums & vocals

Foto Concert Verslag TANTRUM : 4 april 2010 Café Wilhelmina, Eindhoven

TANTRUM stopt ermee, maar we hoeven niet lang te treuren want de 3 jonge Britten maken een doorstart onder de naam THE FEUD. Dit wordt gevierd met een 5 track EP, echter uitgebracht onder de bandnaam THE RECKONER. Begrijpt u het nog? Ik niet, maar gelukkig hebben we dan nog Luke Paget om een en ander toe te lichten. THE FEUD, zo legde Luke uit, staat voor moderne hedendaagse rock en gaat zich richten op een jonger publiek.
De bluesrock wordt vaarwel gezegd en daar past de oude naam TANTRUM niet meer bij.
In eerste instantie werd de nieuwe band THE RECKONER genoemd, echter het management vond deze naam niet geschikt en werd dus veranderd in THE FEUD. The EP was echter al op de markt gebracht onder de naam THE RECKONER.
THE FEUD heeft een redelijke succesvolle Duitse club/café tour achter de rug en het optreden in Café Wilhelmina was hiervan het sluitstuk. De jongens waren echter geboekt onder de oude naam TANTRUM, en zo konden de bezoekers een uniek optreden meemaken, het allerlaatste van deze band en dat nog wel op Nederlandse bodem. Ook voor nieuwkomer Stephen een bijzondere middag, zijn eerste en laatste optreden met TANTRUM.

Tantrum zou waardig afscheid nemen van de Nederlandse podia. Ondanks de matige belangstelling (wat is dat toch tegenwoordig?) zouden Jamie, Stephen en Luke een ijzersterke show neerzetten met de nadruk op hardere rock.
Jamie Walker is een charismatische frontman, met de nodige humor, die een goede beheersing heeft van zijn instrument. Hij vervalt niet in langdradige solo’s maar weet met zijn Telecaster de momenten goed uit te kiezen. Daar komt nog bij dat het ritme tandem als een huis staat, Luke is dan ook erg content met de nieuwe bassist Stephen, want zo zegt Luke “ik kan blindelings op hem vertrouwen, we voelen elkaar prima aan”

Naast veel eigen werk was er zondagmiddag ook ruimte voor een aantal covers van o.a. B.B. King en Hendrix (beiden stevig), The Davey Brothers (nog steviger) en een snoeiharde versie van Robert Johnson’s klassieker Crossroads. De keiharde uitsmijter Fat Basterd van de recente EP laat al horen welke kant The Feud uit zal gaan, compromisloze rock dat niet geschikt is voor tere zieltjes.

Tijdens het schrijven van dit stukje heb ik de nieuwe EP nog een aantal malen in de cd-speler geschoven. De vijf songs op dit album maken direct al veel indruk, de muziek straalt een enorme power uit, de vette gitaarpartijen doen de luidsprekers sidderen en de riffs blijven in je hoofd hangen.
Met blues(rock) heeft dit alles niets meer te maken, maar het klinkt wel heel erg lekker!

Foto Concert Verslag TANTRUM : 4 april 2010 Café Wilhelmina, Eindhoven

Website Tantrum : www.tantrumrockinblues.co.uk


Ook op Blues Magazine ...