Culemborg Blues
met o.a. The Brew, King Mo, Rob Orlemans, Tantrum, Oberg, Michael Katon, Bas Paardekooper, Wolfpin, Black Top
zaterdag 22 augustus 2009
www.culemborgblues.nl
» KLIK HIER VOOR DE CULEMBORG BLUES 2009 FOTO GALLERIE / DIASHOW ! «
Rock georiënteerde editie “Culemborg Blues” druk bezocht
Tekst : Gerrit Harmsen| Foto’s : Marco van Rooijen
Alle ingrediënten voor een heerlijke dag waren aanwezig. Heerlijk weer, marktkraampjes, muziek en vooral veel relaxte muziekliefhebbers. Dit allemaal in de cocktailmixer en je krijgt een schitterende dag. In het centrum van Culemborg vond je programmaboekjes en flyers met de route naar de verschillende podia en de time-table. Hier valt te lezen dat een aantal bands gelijktijdig hun kunsten ten gehore mogen brengen waardoor de verslaggever heeft gekozen een aantal bands te aanschouwen en deze hier te belichten. Voor bluesrock liefhebbers een super line-up! Toch is het jammer dat er niet meer ruimte was voor de meer traditionele blues om op deze manier een nog groter publiek te bedienen. Ondergetekende heeft echter een topdag gehad. Hopelijk is er nog iemand te vinden die de ontbrekende bands zou willen/kunnen aanvullen…
De line-up van de hele dag bestond uit de volgende bands :
Hoofdpodium:
The Brew, King Mo, Rob Orlemans & Half Past Midnight, Tantrum, Stolen Dan, Oberg en Michael Katon.
Andere podia:
Gin Of The Bulldoze, Kids in the Blues, Bas Paardekooper, Wolfpin, Stefan Schill Band, John Lewis, CC Jerome’s Jetsetters & Big Pete + Gene Taylor, Black Top, The Blues Kings, Superfloor, Bmaster en Bradley’s Circus.
The Brew bestaat uit vader en zoon Tim
Website: www.the-brew.net
Bas Paardekooper & The Blew Crue:
Spelend op een klein podium onder een partytent brengen Bas en band harde bluesrock in de traditie van Jimi Hendrix en Walter Trout. Gitarist/zanger Paardekooper werd deze keer bijgestaan door Rene Mijnten [bas+zang], Roel v Leeuwen [drums+zang] de toetsen waren deze keer thuis gelaten. Natuurlijk spelen ze eigen werk van hun demo “Hang On To Tomorrow”, die onlangs lovende kritieken heeft gekregen, en veel bluesrock covers van o.a. de eerder genoemde 2 gitaarbeulen. Hou deze band in de gaten! Het zou zo maar kunnen dat ze definitief door gaan breken in de bluesrock scene. Bas Paardekooper is 25 oktober as. te zien in Cafe Wilhelmina, Eindhoven en eerder al als support van Aynsley Lister (4 sept as. in Zoetermeer). Daarnaast gaan ze in december toeren met Erik Steckel !
Website: www.baspaardekooper.nl
Wolfpin:
De band van Marcel Scherpenzeel[gitaar], Maarten Witsel[drums] en Henk Schutten[bass] staat gepland voor 2 uur. De band heeft dit jaar hun eerste cd “Remember” uitgebracht. Een prima schijfje, wat vooral live erg goed uit de verf komt. Naast het eigen werk speelt Wolfpin bluesrock covers van diversen artiesten. Het straatje waar de truck (het podium) staat stroomt steeds voller. Er wordt genoeg geboden om het publiek vast te houden en velen staan te genieten met de volle zon op hun bol. Na ongeveer een uur besluit de band pauze te houden. Als de band na ongeveer 10 minuten weer begint is het publiek massaal doorgelopen naar de volgende podia. Een gemiste kans van deze band. Volgende keer gewoon doorspelen als er een paar honderd man naar je staan te kijken…
Website: www.wolfpin.com
King Mo
Video: King Mo – Nobody’s Business but My Own
Do we need to say more??
Website King Mo : www.kingmo99.com
Black Top:
Een dampend bluesrock trio bestaande uit Mick Hup[gitaar], Anne-Maarten Hills van Heuvelen[bass] en Theo Thumper[drums]. De Cd “Rough ’n Gritty” kreeg eind 2008 al lovende kritieken van de muziekpers. Een heerlijke aanwinst voor de blues scene in Nederland. Naast het eigen repertoire speelt Black Top te gekke covers van ZZ-top en zelfs AC/DC. Het aanwezige publiek stond of zat zichtbaar te genieten van deze heerlijke live band. Hoewel in het bezit van de CD was het toch 1 van de positieve verrassingen van de dag!
Website: www.officialblacktop.com
Rob Orlemans & Half Past Midnight:
De linkshandige Rob Orlemans is net zo klein van stuk als Ronnie James Dio. Het geluid wat uit zijn gitaar komt staat echter als een huis. Waar een kleine man groot in kan zijn. Het trio bestaat verder uit Piet Tromp[bass] en Ernst van Ee[drums]. Ook deze band laat de rock weer uit de boxen knallen. De bass en drums geven een geweldige ondersteuning. Erg strak wat deze 2 heren laten horen. Samen komt het dan ook met een erg krachtig optreden. Het eigen werk wordt aangevuld met o.a. nummers van een andere leftie. Opvallend dat er deze dag zoveel Jimmy Hendrix is te horen. Hoezo een legende?
Website: www.halfpastmidnight.nl
Oberg:
Ted Oberg is één van de Nederlandse blues helden uit de jaren 70. Zijn laatste wapenfeit op Cd dateert uit 1976 met de legendarische “Livin’ Blues”. Na 33 jaar een come-back maken en jezelf met de release ‘Blues As Blues Can Get’ op een sensationele manier weer op de blues kaart zetten. Dan ben je een absolute grootheid. Hoewel de bezetting na deze release al weer op enkele plaatsen is gewijzigd krijgen we een fantastische blues schow voorgeschoteld.
Naast Ted Oberg bestaat de band uit o.a. Mick Hup die ook deel uit maakt van Black Top[gitaar], Nico Heilijgers[bass] en de fenomenale zangeres Liane Hoogeveen.
Na al het rock geweld krijgen we een heerlijk set blues voor onze kiezen. Heerlijk gitaar werk van Ted en Mick, prima ondersteuning van de bass en drums en uiteraard de sensationele strot van mevrouw Hoogeveen. Een beetje meer bravour mag echter best.
Nederland is weer een topact rijker. Welcome back Oberg!
Website: www.obergblues.nl
De laatste trein in Culemborg wacht en met de eerste nummers van Michael “”Boogieman from Hell”” Katon op de achtergrond is een geweldig Culemborg Blues 2009 helaas weer afgelopen…
» KLIK HIER VOOR DE CULEMBORG BLUES 2009 FOTO GALLERIE / DIASHOW ! «
Sorry Gerrit, ik kon er helaas dus niet naar toe dit keer, maar vind wel ondanks dat het een sterke bezetting was qua band"s , dat het ook een een zijdig festival is geworden. Ik houd ook van Blues Rock maar een beetje Chicago Blues of iets in die trend had toch wel gemogen denk ik, anders kan je het eigenlijk beter een Rock festival noemen, en kunnen we in het verlengde daarvan ook met een gerust hat Y&T laten spelen toch? Effin prima band"s natuurlijk: Paardekooper die behoorlijk aan populariteit wint(terrecht), en dan The Brew, al jaren een grote verassing vind ik, krijgt nu dan ook eindelijk de aandacht die ze verdienen.. Rob orlemans zorgt natuurlijk al jaren voor een feestje, terwijl Katon de Muur als het zou kunnen om zou blazen met zijn gitaarsound. Al met aL HEFTIGE KOST dus, maar gelukkig was daar ook de brilljante King Mo, die vooral ietsje meer van de Blues lieten zien.
Zoals gezegd echt een festival voor de Rock liefhebber, niet meer of minder, maar wel erg jammer, want een stuk echte bluesey klanken hadden de boel toch wel verrijkt denk ik zomaar. The Blues Yahhhhhhhhh in al zijn vormen is tooch het mooiste wat er is. Blueseyfrank
Ja, less is more. Ik vind het ook zonde dat er steeds minder echte blues te horen is. De distortion op de gitaar en het enorme notenpoepen voegt niks toe, het breekt alleen maar met het gevoel dat blues hoort op te roepen.
@Gerrit
Tof verslag !
@Frank
The Brew was wat mij betreft het hoogtepunt en had eigenlijk in het avondprogramma moeten staan. Lijkt mij een goede zaak als de organisatie bij de volgende edities jongere talentvolle bands s'avonds op het podium zet. Wie de jeugd heeft…….vul zelf maar in.
King Mo was zeker het eerste half uur NIET briljant, een vriend van mij merkte zelfs op dat King Mo het niveau van een gemiddelde amateur-band niet oversteeg. Tja. Gelukkig was het laatste half uur wel van grote klasse. (maar die vriend was toen al doorgelopen).
Volgens sommige reacties mag de de benaming CULEMBORG BLUES de vlag de lading niet denken. Maar ik geef als voorbeeld NORTH SEA JAZZFESTIVAL. Wat heeft dit festival nog met jazz te maken? Nou steeds minder en minder ! Maar uitverkocht is het altijd wel omdat het publiek weet waarvoor ze komen. (goede muziek). De echte jazz puristen komen niet in Den Haag maar vinden hun favoriete muziek op andere plekken terug.
(Ps waarom klagen de bluespuristen niet over STOLEN DAN?, deze coverbandheeft helemaal niets met geen enkele vorm van blues te maken . En om niet te vergeten ALQUIN, verleden jaar)
Nou, om iedereen tevreden te houden zullen we de organisatie van CULEMBORG BLUES maar verzoeken om de naam te wijzigen in
CULEMBORG (BLUES)ROCKFESTIVAL? .
Iedereen tevreden en ook dus volgend jaar ook geen zure reacties meer op Internet. Prettige avond.
Mooi verslag Gerrit :-)
Hey Stan,
Je hebt gelijk dat op NSJ geen pure jazz meer wordt geprogrammeerd, maar dit festival blinkt juist wel uit in variatie. En datzelfde geldt eigenlijk ook voor de festivals als Moulin Blues, Highlands, Peer, Ribs en Blues en noem de grote festivals allemaal maar op.
Culemborg Blues heeft dat dit jaar helaas eens een keer niet gedaan en dat vinden sommige critici nou eenmaal jammer. Aangezien jij ook tot de groep critici behoort tot mijn lieve collega Babs, kun jij deze vorm van kritiek toch wel accepteren?
Want zelfs een rockliefhebber als jij, moet toch beamen dat als er van de 18 geprogrammeerde bands 11 blues/rock bands geprogrammeerd staan, slechts 1 Texas/ChigagoBlues bands, 1 nederbluesband, 2 Westcoast bands, 1 soul/funk band, 1 popband en 1 contemporary roots band, de spoeling 'real blues' toch wel erg dun t.o.v. de maar liefst 11 blues/rockbands. Daarnaast draait het in principe toch allemaal om het hoofdpodium en zijn er van de zeven bands, maar liefst vier die de medaille 'loeihard' opgespeld mogen krijgen.
Nogmaals, ik vind een stevige rockband op zijn tijd geweldig. Sterker nog, er horen gewoon enkele bluesrockbands thuis op een festival, want dat is nou eenmaal de bluesgeneratie waar we anno 2009 in zitten.
Helaas liep dit stevige genre als een veel te vette rode draad op Culemborg Blues en dan is het wat mij betreft (en met mij nog enkele verslaggevers) toch echt een beetje over-the-top.
Te weinig variatie op een bluesfestival waar 18 bands staan te spelen is nou eenmaal niet nodig. Waar was de Deltablues, de rock-a-billy, jazzblues, rockandroll etc. etc. In tegenstelling tot andere jaren heb ik dit allemaal deze keer niet gezien en gehoord.
Tja en dan Stolen Dan! Zo'n band heeft inderdaad niet zoveel te zoeken op een Bluesfestival, maar dit zal wellicht een probeersel zijn van de organisatie om wat afwisseling in het geheel te bieden. Met Alquin pakte dit uitstekend uit vorig jaar en kreeg dan ook niets anders dan lovende kritieken (zelfs van bluespuristen).
Voor jou als bluesrockliefhebber zal Culemborg Blues ongetwijfeld een superfestival geweest zijn, maar je moet wel kunnen accepteren dat dit festival voor de liefhebbers van het wat minder ruige genre, een mindere editie is geweest. Dat die mensen (waaronder ik) deze keer hun ongenoegen hebben geuit, lijkt mij alleen maar terecht.
Ik ben me er overigens heel goed van bewust dat het hier een gratis festival betreft en we moeten dan ook een hele diepe buiging maken voor de groep mensen die jaar in jaar zeeen van hun vrije tijd in de organisatie van een dergelijk festival stoppen.
Nogmaals, een festival kan nou eenmaal niet altijd hoezee en hosanna zijn. Kritiek uiten hoort daar nou eenmaal zo af en toe bij. Zelfs een liefhebber van het stevige bluesrock genre zou dat toch moeten kunnen accepteren en helemaal een muzikaal kenner en verslaggever als jij :-)
p.s.
Je gaf een reactie dat het publiek ruim van te voren kan uitvogelen, wat een festival voor muzikaal aanbod heeft. Wij (als de zgn. puristen) zullen dat inderdaad altijd doen, maar neem van mij aan dat het gros van de bezoekers dit niet doet en gewoon lekker naar een gratis festival afreist in afwachting wat er komen gaat. Gewoon lekker een dagje uit, biertje, sigaretje en 's avond laat heerlijk als een balletje weer naar huis.
Meestal lul ik op de plaatselijke camping in Culemborg lekker om me heen en dan verrast het me telkens weer dat een groot gedeelte van de campinggasten geen idee heeft wat er op Culemborg Blues zal spelen. "The Brew? Nooit van gehoord! Tantrum? Zegt me niks! Oberg? Oh ja, die speelde vroeger toch bij Cuby of zo?", om maar even een paar uitspraken te citeren die ik het afgelopen weekend heb gehoord om me heen. Ja Stan, ik weet het! Ook ik wordt hier verdrietig van, maar dat is nou eenmaal de realiteit.
Wij spreken elkaar ongetwijfeld weer in den lande!!
Inderdaad N.S.J. dekt al jaren de lading niet meer in Rotterdam. Hetzelfde geldt voor het Bluesrock festival in Tegelen. Daar staat bijna minder bluesrock dan in Culemborg. C & B en James Hunter kan je moeilijk tot die categorie bestempelen.
Ook Moulin Blues BRFB richten zich al jaren tot de harde blues. Bijna geen enkel buiten festival heeft nog " echte" blues staan. Daar heb je geen probleem met het aantal maximale decibellen, zoals in het theater.
Een zwarte (Amerikaanse) band is met een lichtje te zoeken op een van deze festivals.
Daarom zijn wij druk bezig op op de 20ste editie van An Evening With The blues in Tiel, in de grote zaal, alleen zwarte Amerikaanse acts neer te zetten.
Niet zeuren dan dat je moet betalen, maar gewoon komen op 20 maart 2010 voor " echte" blues, wat je er ook onder mag verstaan.
Goed bezig Bert! En ja allemaal komen dus op deze 20e editie van An Evening With The Blues.
Ik denk dat met Echte blues bedoeld wordt dingen als traditonele blues als Chicago Blues e.d., en in ieder geval wat minder luid dan de variant van Rock Blues, hoewel ik ook een mix toe zal juigen, heb ik ook al diverse malen gezien, dat die andere soorten van Blues muziek behoorlijk tekort schieten op de nodige festival’s en het iniatief om inderdaad dit eens te benadrukken in woord en daad, en mensen die hier van houden eens extra te verwennen onderstreep ik en vind ik klasse Bert, Frank van engelen Trouwens in weze is het niet van belang wie dat eigenlijk bepaald, want muziek is iets wat zich niet laat opdringen, maar variatie houd iedereen van denk ik.
Wat is in hemelsnaam de definitie voor "echte" blues?
Wie bepaald dat?
Heb op BRFB dit jaar geen harde blues kunnen ontdekken.
Decibellen is wat anders, maar of dat met de soort blues te maken heeft? En alleen zwarte blues, na een aantal keer de bluesestafette in Utrecht was ik daar ook op uit gekeken. Waarom niet een mooie mix??
Beste mensen,
er is een hele discussie gaande op diverse Internet sites over het feit dat de festivals steeds minder “echte” blues programmeren .
Hoewel ik een enorme liefhebber van bluesrock ben, heb ik ook geen problemen met het meer programmeren van de “echte” blues want mijn platenkast puilt ook van artiesten als ROBERT JOHNSON., SKIP JAMES, MAGIC SAM, EARL HOOKER, LITLLE WALTER, OTIS RUSH, te veel om op te noemen.
Maar ligt het probleem niet bij de “echte”blues zelf.? Komen er gewoonweg niet meer aansprekende namen voort uit de “echte”blues.
Waar is de nieuwe MUDDY WATERS en staat er al een opvolger van BUDDY GUY klaar? Hier ligt volgens mij de kern van het probleem! Waarom is er geen BLUESESTAFETTE meer in Utrecht? Hier zou ik graag eens antwoord willen hebben!
Misschien moet daar de discussie eens over gaan i.p.v elkaar lopen afzeiken wat “echte” blues is of geen “echte” blues.
Ja hoor, er is nog echte bluesmuziek te over, maar organisatoren zullen er zich wel in moeten verdiepen.
Opvolgers van Muddy Waters en Buddy Guy zijn er wel degelijk, maar als ze de kans niet krijgen en in ons land alleen afhankelijk zijn van festivals als An Evening ….. etc. in Tiel, dan houdt het natuurlijk snel op.
Bijvoorbeeld een man als Michael Burks is in november weer op tour in Europa. Er is blijkbaar geen Nederlandse zaal te vinden die interesse heeft in deze rasartiest, want alleen Belgie wordt 2 x aangedaan.
Kijk alleen maar eens op de website van Alligator records. Die website staat nog steeds vol met echte gerenommeerde bluesmuzikanten en ze leven zo waar allemaal nog!
nb. Lees de laatste alinea van het voorwoord van Rien Wisse er in BLOCK er nog maar eens op na, dan weet je wat ik bedoel.
Ik ben overigens benieuwd of dit bericht van mij wel geplaatst wordt, want een vorig epistel heeft de ballotagecommissie waarschijnlijk niet doorstaan?!
Een vriendelijke bluesgroet,
Bert
By the way: dat de bluesestafette niet meer plaats vind is een arbo-technisch en sponsor-verhaal.
Omdat bepaalde (lees: tabak & drank) reclame niet meer mocht liep de organisatie een enorme bak met inkomsten mis en dat ging niet om een paar tientjes :-)
Niet vanwege een gebrek aan muzikanten en ook niet vanwege het publiek, maar dat weet de organisatie zelf het allerbeste.
Hey Bert,
Je had blijkbaar nog niet eerder gereageerd op deze site dus moest je even wachten op de balotagecommissie … ben nu weer in 'blues-mode' (na een lange dag werken) dus bij deze zijn je reacties beoordeeld als geen spam en kun je dus vanaf nu je gang gaan ;-)
Je hebt trouwens helemaal gelijk, geen interesse in Michael Burks … hoe is dat mogelijk?? De man afgelopen mei notabene in Duitsland zien optreden en echt helemaal de moeite waard. Top! Erg balen dat Michael al geboekt was maar het festival in Hoogeveen op 14 november mag er zo wie zo zeker zijn.
Gr, Marco.
heb je het over nederlandse opvolgers?
anders zijn er genoeg die staan te springen om in NL te spelen maar niet kunnen komen omdat er dan 3 man staan te kijken schandalig!!!!! meer dan schandalig… en dan is zon Bonamassa de nieuwe BLUESgod jezus….
gasten als
Anson Funderburgh, Junior Watson, Dave Specter, Nick Curran Teddy Morgan, Dave Biller, Rusty Zinn, Hector Watt, , Rick Holmstrom, Joel Foy, Doghouse lords Darrell Nulish James Harman Rick Estrin & nightcats Kid Ramos Gary Clarck Jr, Jimmie Vaughan, RJ Mischo, Doylle Bramhall SR Mike Morgan….. en ga zo maar door
zouden allemaal rocken
maar nee al zouden ze langskomen is de zaal leeg
Gr Theo
Waarom er geen Bluesestafette meer is, lijkt mij duidelijk. Een aantal jaren geleden is Muziekcentrum Vredenburg gesloten en half gesloopt. De directie wilde in het tijdelijke onderkomen geen blues meer programeren. (door Jaap Hindriks). Door het vertrek van Jaap enkele maanden geleden is ook Blue Highways ter ziele.
Op de reactie van The Bluesman wil ik het volgende kwijt.
Helaas is de blues een ondergeschoven kindje geworden.
Burks trekt te weinig mensen voor Paradiso of de Melkweg om er maar twee te noemen. Oorzaak te weinig aandacht van de media. Om hem in een theater/schouwburg lukt helaas ook niet, omdat deze al stikvol zitten met hun programmering.
Je bent minimaal 5 ruggen aan produktiekosten kwijt als je de man op een avond neerzet, dat vinden de mensen een te groot risico. Jammer en daarom ben ik blij met de kleine festivals, door liefhebbers georganiseerd, zodat we nog wat te zien krijgen.
Als ik goed geinformeerd ben wordt het volgend jaar maart weer smullen in de diverse theaters!
Ja, ik sluit me bij Bert aan, want ook ik denk dat er genoeg nieuw fris bloed is in de Blues, alleen krijgen die de kans niet moet ik zeggen, en dat is erg jammer. Als ik zie hoeveel jaren ik promotie heb gedaan voor inderdaad figuren als Michael Burks, Nuno MIndelis, Wolf Mail, en ook Ian parker, dan duurt het allemaal knap lang voor dat die mensen een kans krijgen om op een festival te spelen. Nederland is gewoon een beetje bang om wat dat betreft risico"s te nemen, en kiest al gauw voor bekendere namen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, Rob de Koning byv. zet regematig John primer neer, maar ook Hein Meyer met Harmonica Shah. Er zijn wel opvolgers voor Waters, Trout e.d. maar je moet ze wel willen boeken.
Tod Wolf, hoe lang heeft dat niet geduurd, en eindelijk zijn we er dan nu achter dat deze man erg goed is. Ach het zal allemaal wel zijn redenen hebben, net zoals als reden voor het stoppen van de Blues Estafete werd aangevoerd, dat er niet genoeg keuze meer was uit allerlei stromingen van de Blues Muziek, en gewoon de oudere Bekende mannen min of meer behoorlijk verminderd waren. Dat het een groot gemis is, staat vast naar mijn idee en dat geld ook voor de Meervaart die toen erg goede dingen deed, maar ook niet meer door kon gaan. Helaas zeggen we dan maar, en ik koester me dan toch met de gedachte, dat er toch met wat meer regelmaat toch hele goede acts naar Nederland komen die de Blanke en Zwarte Blues spelen.
Wat de Theaters betreft ben ik heel erg benieuwd, wat er gaat komen, ik weet al wel dat Mr. Boogie Woogie weer iets bijzonders in petto heeft, dus zeker checken zeg ik dan. Als we het dan toch over nieuw talent hebben. Jawel Blues rock van The Joe Moss Band,-klapppperrrreen- Frank van engelen
Voor het festival in november in Hoogeveen hebben we Adrian Byron Burns, Karen Carroll en Alex Leonard "Big Power" Exson op de planken. Geen hoogstaande namens overigens, maar wel weer es even iets totaal anders.
Toevallig hebben we ons vanmiddag nog gestort op Michael Burks, maar dat is niet gelukt omdat men ons in Belgie net een slag voor was voor 14 november.
@ Bert Lek: Ik hoop dat je bluesland binnenkort gelukkig maakt met een paar sprankelende namen!!!
Tsjesus, het lijkt hier wel een chatbox :-)
Even een korte reactie.
Ik denk dat de kleine festivals het geld graag zouden willen hebben, wat bijvoorbeeld een BRFB festival te besteden heeft. Helaas is dat niet zo. Wanneer men het bedrag zou weten, gelooft men het niet, dat zij met zo'n klein budget zulke acts kunnen neerzetten. Ook wij zouden liever meer onbekende bands een kans geven. Echter het publiek wil net zo als bij de grote festivals "grote" namen zien op de posters.
Als wij het geld hadden, dan weten wij een hele rij namen om te laten optreden.
In het verleden waren de samenwerkende theaters in maart de eerste die sacred steel muziek binnen haalden met Campbell Brothers en Calvin Cooke.
Michael Burks was bij hen al in 2003 te gast. Wanneer je de namen opzoekt, die in de loop van de jaren hebben opgetreden bij deze festivals, dan zie je genoeg onbekende tussen.
Goed te lezen dat mijn stukje proza zoveel teweeg brengt..
Ik lees dat uit sommige reacties dat het de schuld is van de media dat er te weinig aandacht is voor de blues.. Wat een onzin, de traditionele blues heeft nooit veel media aandacht gehad !
Ik kan me ooit herinneren dat Clifton Chenier (okay, dat is zydeco) een optreden had in TopPop, tja dat was eenmalig!
Traditionele blues is helaas meer uit de gratie dan ooit, echter de puristen onder ons zitten nog in een ontkenningsfase. Voorbeeld: van elke verkochte 100 albums wordt er slechts één bluesalbum verkocht. Dat is iets om over na te denken, mensen. Ik wou wel dat het anders was maar ik kan niet anders concluderen.
Maar goed, we kunnen discussiëren tot we een ons wegen, want hier komen we toch nooit uit. Het lijkt de politiek wel, voor mij einde discussie
Ik ben als bluesrock fan dit jaar op Culemborg ruimschoots aan mijn trekken gekomen wat betreft de programmering. Ben het wel met de commentaren eens dat er op het hoofdpodium teveel harde blues stond geprogrammeerd! Tussen al dat geweld was het een verademing om naar King Mo en Oberg te mogen luisteren. Volgend jaar hopelijk weer een normale Culemborg editie zodat eenieder van de muziek genieten kan!!
Een festival moet voor een ieder wat wils bieden, en als je een blues festival organiseert heb je denk ik genoeg keuzes daarin, een goed voorbeeeld is het festival in Vlissingen, daar vind je echt heel veel stijlen, en dat maakt het gewedig om mee te maken, zonder ook maar iets af te doen aan de bands trouwens, want die zijn natuurlijk uitermate goed. Er had gewoon wat aan Chicago Blues moeten staan, net als in Hoogeveen een tijdje geleden, dat gaat prima met andere soorten blues muziek, samen en je valt je werkelijk nooit een buil daar aan, want het gaat er voor het grote publiek in als koek toch?
Ik hoop dat er wat met deze stellingen van een ieder wordt gedaan in de opvolging van het festival in 2010. Keep It Alive my Friends. Blueseyfrank
@Frank
Ik ben niet bij Gary Moore, helaas spreek ik je dus niet.
Tja, ik kan niet overal bij zijn. Ik heb nog concerten van Aynsley Lister (3x !), Kingdome Come, Michael Schenker Group, Philip Saye en Tony Spinner voor de maand september in het vooruitzicht.
Daar komt nog bij dat ik de laatste jaren me meer richt op optredens in het clubcircuit en in de kleinere zalen.
Minder massaal, je ziet de artiesten vaak beter, de prijzen zijn wat vriendelijker en na afloop zit er nog wel eens een praatje met de betrokken artiest in. Gr uit Utrecht: Stan
Hans derksen probeert Micheal Burks naar Winterswijk te halen in november. We , hij en ik, hebben zijn manager, die momenteel , in italie vertoeft, een voorstel gedaan.
Afwachten dus. Verder heb ik hem aan Rockpalast voorgesteld om in november een TVshow te doen, verder Wolfpin, Rob Orlemans en Coen Wolters ook geadviseerd.
Tijdens het laatste Rockpalastfestival in Keulen op 25 juli dit al met Uwe Schwanz , van Rockpalast, besproken. Hij had wel interesse. Dacht al aan zaal De Harmonie in Bonn waar de meeste opnames zijn de laatste jaren o.a. Stoney Curtis, Eddie Turner, Devon Allman bijv.
Ik ben benieuwd of het lukt.
Een combinatie van bovenstaande artiesten levert volgens mij een prachtige bluesavond op die het op TV zeker goed zal doen.
Vandaag alles opgestuurd.
Vanavond naar Wolfpin op de Winterswijkse kermis. verslagje zal volgen.
Je ziet dat er toch wel van alles gebeurt. De bedoelingen zijn goed en zuiver. Alles hobby voor mij.
Zo ben ik ook met Bonamassa bezig geweest vanaf 2004 en zie wat er van gekomen is…………….
En een kleine aanvulling van mij op de discussie hierboven:
Als de muziek top is, maakt het mij niet uit wat voor blues-bluesrock er gespeeld wordt.
Helaas moet er wel voldoende publiek zijn om het te kunnen betalen.
Op openluchtfestival doet het stevige werk het nu eenmaal beter is mijn ervaring.
Andre Wittebroek
Vergeten te vermelden dat Hans Derksen van Bluescafe DE BUURVROUW in WINTERSWIJK is!!!
26 november; Julian Sas daar.
Andre Wittebroek
Geweldig initiatief Andre, dan word ik toch verplicht een keer naar Bonn af te reizen. Staat al lang op mn lijstje!
Hopelijk gaat het slagen.
@Gerrit
Dan gaan we samen naar Bonn, ik heb daar een paar jaar terug Robin Trower in De Harmonie gezien. En een jaar of drie geleden was ik ook bij Jeff Beck op het Museumplein in Bonn. Ja Ja, Stennie weet de weg wel in Bonn !
Dag mensen,
Ik ben inderdaad bezig om Michael Burks naar Café de Buurvrouw in Winterswijk te halen! En er is goed nieuws: Hij komt!!!!!!!! De definitieve datum moet ik nog bevestigd krijgen, maar zoals het er nu naar uitziet, wordt het vrijdag 12 november 2009.
Met dank aan André die me met zijn muziek op de hoogte bracht!
Andere interessante namen die hier komen zijn :
Julian sas op zaterdag 26 september
Carvin Jones op 27 september
Marc Reece op zaterdag 30 januari
Samuel Eddy opzondag 21 maart
let the good times roll….
Goed te horen Hans!!
Op naar Winterswijk …
Klasse gedaan Hans!
We maken er een mooie avond van marco!
Alle bluesmagazinelezers uit de buurt en niet uit de buurt komen dus!!!!!!!! Zorgen we met zijn allen voor en volle tent.
Vrijdag de 13de zou super zijn, ik heb nog wat ideeen.
Andre Wittebroek
Oja TIP van het jaar voor de soulvolle blues liefhebber:
1 November Tad Robbinson & band in de Gouden Leeuw in Dongen