Culemborg Blues
met o.a. The Brew, King Mo, Rob Orlemans, Tantrum, Oberg, Michael Katon, Bas Paardekooper, Wolfpin, Black Top
zaterdag 22 augustus 2009

www.culemborgblues.nl

2009-08-22_1444

2009-08-22_2372

2009-08-22_1366

» KLIK HIER VOOR DE CULEMBORG BLUES 2009 FOTO GALLERIE / DIASHOW ! «

Rock georiënteerde editie “Culemborg Blues” druk bezocht
Tekst : Gerrit Harmsen| Foto’s : Marco van Rooijen

Alle ingrediënten voor een heerlijke dag waren aanwezig. Heerlijk weer, marktkraampjes, muziek en vooral veel relaxte muziekliefhebbers. Dit allemaal in de cocktailmixer en je krijgt een schitterende dag. In het centrum van Culemborg vond je programmaboekjes en flyers met de route naar de verschillende podia en de time-table. Hier valt te lezen dat een aantal bands gelijktijdig hun kunsten ten gehore mogen brengen waardoor de verslaggever heeft gekozen een aantal bands te aanschouwen en deze hier te belichten. Voor bluesrock liefhebbers een super line-up! Toch is het jammer dat er niet meer ruimte was voor de meer traditionele blues om op deze manier een nog groter publiek te bedienen. Ondergetekende heeft echter een topdag gehad. Hopelijk is er nog iemand te vinden die de ontbrekende bands zou willen/kunnen aanvullen…

2009-08-23_2310

De line-up van de hele dag bestond uit de volgende bands :

Hoofdpodium:
The Brew, King Mo, Rob Orlemans & Half Past Midnight, Tantrum, Stolen Dan, Oberg en Michael Katon.

Andere podia:
Gin Of The Bulldoze, Kids in the Blues, Bas Paardekooper, Wolfpin, Stefan Schill Band, John Lewis, CC Jerome’s Jetsetters & Big Pete + Gene Taylor, Black Top, The Blues Kings, Superfloor, Bmaster en Bradley’s Circus.

The Brew bestaat uit vader en zoon Tim

[bass] en Kurtis Smith[drums] en de energieke zeer getalenteerde gitarist/performer Jason Barwick. Als opener van het festival is deze rockband de start van een dag stevige bluesrock. The Brew is een band die stap voor stap europa aan het veroveren is en best eens groot zou kunnen gaan worden.. In Culemborg laten ze zien en horen veel in huis te hebben. Het is altijd lastig om een festival te openen maar The Brew straalt energie uit en deze vonk slaat dan ook over op het publiek. Met nummers van hun laatste release ‘The Joker” en enkele songs van de binnenkort te verwachten nieuwe cd pakken ze ook Culemborg in. De vervelende drumsolo tijdens het afsluitende nummer maken dat de kelen schor worden geschreeuwd. Een heerlijk start van de dag. Op hun site is een youtube link te vinden met opnames van het duitse RockPalast. Tevens is op youtube de drumsolo te aanschouwen. Zeer de moeite waard. In november spelen ze in ieder geval in de kleine zaal van Paradiso!
Website: www.the-brew.net

2009-08-22_1275

Bas Paardekooper & The Blew Crue:
Spelend op een klein podium onder een partytent brengen Bas en band harde bluesrock in de traditie van Jimi Hendrix en Walter Trout. Gitarist/zanger Paardekooper werd deze keer bijgestaan door Rene Mijnten [bas+zang], Roel v Leeuwen [drums+zang] de toetsen waren deze keer thuis gelaten. Natuurlijk spelen ze eigen werk van hun demo “Hang On To Tomorrow”, die onlangs lovende kritieken heeft gekregen, en veel bluesrock covers van o.a. de eerder genoemde 2 gitaarbeulen. Hou deze band in de gaten! Het zou zo maar kunnen dat ze definitief door gaan breken in de bluesrock scene. Bas Paardekooper is 25 oktober as. te zien in Cafe Wilhelmina, Eindhoven en eerder al als support van Aynsley Lister (4 sept as. in Zoetermeer). Daarnaast gaan ze in december toeren met Erik Steckel !
Website: www.baspaardekooper.nl

2009-08-22_1337

Wolfpin:
De band van Marcel Scherpenzeel[gitaar], Maarten Witsel[drums] en Henk Schutten[bass] staat gepland voor 2 uur. De band heeft dit jaar hun eerste cd “Remember” uitgebracht. Een prima schijfje, wat vooral live erg goed uit de verf komt. Naast het eigen werk speelt Wolfpin bluesrock covers van diversen artiesten. Het straatje waar de truck (het podium) staat stroomt steeds voller. Er wordt genoeg geboden om het publiek vast te houden en velen staan te genieten met de volle zon op hun bol. Na ongeveer een uur besluit de band pauze te houden. Als de band na ongeveer 10 minuten weer begint is het publiek massaal doorgelopen naar de volgende podia. Een gemiste kans van deze band. Volgende keer gewoon doorspelen als er een paar honderd man naar je staan te kijken…
Website: www.wolfpin.com

2009-08-22_1511

King Mo
Video: King Mo – Nobody’s Business but My Own

Do we need to say more??
Website King Mo : www.kingmo99.com

Black Top:
Een dampend bluesrock trio bestaande uit Mick Hup[gitaar], Anne-Maarten Hills van Heuvelen[bass] en Theo Thumper[drums]. De Cd “Rough ’n Gritty” kreeg eind 2008 al lovende kritieken van de muziekpers. Een heerlijke aanwinst voor de blues scene in Nederland. Naast het eigen repertoire speelt Black Top te gekke covers van ZZ-top en zelfs AC/DC. Het aanwezige publiek stond of zat zichtbaar te genieten van deze heerlijke live band. Hoewel in het bezit van de CD was het toch 1 van de positieve verrassingen van de dag!
Website: www.officialblacktop.com

2009-08-22_1844

Rob Orlemans & Half Past Midnight:
De linkshandige Rob Orlemans is net zo klein van stuk als Ronnie James Dio. Het geluid wat uit zijn gitaar komt staat echter als een huis. Waar een kleine man groot in kan zijn. Het trio bestaat verder uit Piet Tromp[bass] en Ernst van Ee[drums]. Ook deze band laat de rock weer uit de boxen knallen. De bass en drums geven een geweldige ondersteuning. Erg strak wat deze 2 heren laten horen. Samen komt het dan ook met een erg krachtig optreden. Het eigen werk wordt aangevuld met o.a. nummers van een andere leftie. Opvallend dat er deze dag zoveel Jimmy Hendrix is te horen. Hoezo een legende?
Website: www.halfpastmidnight.nl

2009-08-22_1661

Oberg:
Ted Oberg is één van de Nederlandse blues helden uit de jaren 70. Zijn laatste wapenfeit op Cd dateert uit 1976 met de legendarische “Livin’ Blues”. Na 33 jaar een come-back maken en jezelf met de release ‘Blues As Blues Can Get’ op een sensationele manier weer op de blues kaart zetten. Dan ben je een absolute grootheid. Hoewel de bezetting na deze release al weer op enkele plaatsen is gewijzigd krijgen we een fantastische blues schow voorgeschoteld.
Naast Ted Oberg bestaat de band uit o.a. Mick Hup die ook deel uit maakt van Black Top[gitaar], Nico Heilijgers[bass] en de fenomenale zangeres Liane Hoogeveen.
Na al het rock geweld krijgen we een heerlijk set blues voor onze kiezen. Heerlijk gitaar werk van Ted en Mick, prima ondersteuning van de bass en drums en uiteraard de sensationele strot van mevrouw Hoogeveen. Een beetje meer bravour mag echter best.
Nederland is weer een topact rijker. Welcome back Oberg!
Website: www.obergblues.nl

2009-08-22_2011

De laatste trein in Culemborg wacht en met de eerste nummers van Michael “”Boogieman from Hell”” Katon op de achtergrond is een geweldig Culemborg Blues 2009 helaas weer afgelopen…

» KLIK HIER VOOR DE CULEMBORG BLUES 2009 FOTO GALLERIE / DIASHOW ! «

2009-08-22_1763

2009-08-22_1377

2009-08-22_1683

2009-08-23_2362


Ook op Blues Magazine ...