BluesPlein 2009
Wilhelminaplein – Cafe Wilhelmina
Eindhoven
zondag 26 juli 2009

Door Gerrit Harmsen

Na het Belgische ‘Peer’ trekt Blues Magazine deze zondag wederom richting het zuiden. Deze keer stappen we uit bij halte Eindhoven om te genieten van het jaarlijkse bluesplein van Cafe Wilhelmina. Een kroeg waar ze de blues een warm hart toe dragen en bijna elke zondag een bluesband is te aanschouwen. Je zou ze rustig “the keepers of the flame” kunnen noemen.
We hebben onze aandacht gericht op de 4 onderstaande bands.

Bas Paardekooper & The Blew Crue

We arriveren rond 16.00 wat mooi op tijd is om de eerste

[pauze] set van Bas Paardekooper & The Blue Crew mee te maken. Deze band speelde binnen tijdens de wisseling van bands op het buitenpodium. Dit om de echte fanaten geen minuut rust te gunnen. Bas en band spelen harde bluesrock. Van dit geweldig jonge talent wordt de komende tijd veel verwacht en toont aan dat het in Nederland niet slecht gesteld is met het muziektalent. Gitarist/zanger Paardekooper wordt bijgestaan door Rene Mijnten[bas+zang], Roel v Leeuwen[drums+zang] en Wouter Hoek[toetsen+zang]. Natuurlijk spelen ze eigen werk van hun demo “Hang On To Tomorrow”, die onlangs lovende kritieken heeft gekregen, en veel bluesrock covers.
Wie van spetterende gitaren houdt.. ga bij dit jonge talent kijken. Wie niet tot december wil wachten als hij samen met Eric Steckel op het podium staat kan hem o.a. bewonderen tijdens “Culemborg Blues” op zaterdag 22 augustus.
Bas Paardekooper
Website: www.baspaardekooper.nl

Lightnin’ Guy & The Mighthy Gators

Vorig week mocht deze Belgische band hun droom nog waar maken door op te treden tijdens het ‘Peer’ festival. De opening van dag 2 knalde van de energie. Zo ook vandaag in Eindhoven. De leading man van deze band is Guy Verlinde. De charismatische zanger speelt ook slide gitaar en bluesharp. Aan zijn zijde staan Arne Dements[gitaar] , Stefan Boret[bass] en drummer Thiery Stievenart. Samen doorlopen ze de blues en funk en maken ze er een heerlijk optreden van. Tracks als ‘Going Down’, Do That Boogie en Ain’t No Sunshine behoren tot het repertoire dat de benen van de grond laat komen en het publiek tot swingen dwingt.
Lightnin' Guy
Website: www.myspace.com/lightninguythemightygators

King Mo

Een nieuwe formatie sinds september 2008. Nieuw … de line-up van de band is indrukwekkend. Met maar liefst 3 leden van Phil Bee and the Buzztones in de gelederen, Sjors Nederhof van ‘The Strikes’ en drummer Marcus Weymaere spreken sommige van een potentiele superband. Niet vreemd als men bedenkt dat men in andere bezettingen samen op alle grote bluesfestivals hebben gestaan. Het publiek moet echter nog wennen. De blues met een rocky randje krijgt langzaam vaste grond onder de voeten en voert het publiek mee naar de heerlijke dampende Texas en Chicago blues. De toekomst zal moeten uitwijzen of deze superformatie de verwachtingen waar gaat maken … wat ons betreft wel!
King Mo King Mo King Mo
Website : www.kingmo99.com

Tantrum

Rock in Blues, echter vooral rock. De uit Manchester afkomstige Jamie Walker[gitaar/zang], Torsten Christensen[bass] en Luke Paget[drums] zijn 3 jonge honden die er hard in knallen. Niks blues, rock and roll is wat zij uit de boxen laten spetteren. Deze band moet het ‘echt’ van de muziek hebben. Geen performance of ander tierelantijnen. Spelen en verder geen………
De vraag die blijft hangen is in welke richting deze jongens zich verder gaan ontwikkelen. De indruk die zij achterlaten is die van een rockband i.p.v. een bluesband. De toekomst zal het uitwijzen. Voor liefhebbers van deze rockblues zijn ze nog in Culemborg te bewonderen. Dit festival heeft een zeer stevige programmering vol jong talent neergezet en daar passen deze jongens dan ook prima thuis. Op naar “Culemborg Blues” op zaterdag 22 augustus 2009 …
Tantrum
Website: www.tantrumrockinblues.co.uk


Ook op Blues Magazine ...