Het Nederlandse vintage soulcombo The Tibbs presenteert hun langverwachte nieuwe album Keep It to Yourself, dat op 26 januari op LP, CD en digitaal formaat zal verschijnen op het in Milaan gevestigde label Record Kicks en nu beschikbaar is voor pre-order. De eerste single van het nieuwe album is “Ain’t It Funny”, een soulstamper die beschikbaar is op alle digitale platforms. Volgens de band gaat ‘Ain’t It Funny’ ‘over een gevoel van machteloosheid. Sommige problemen in de wereld – denk aan de opwarming van de aarde, klimaatverandering, racisme – lijken te groot om alleen aan te pakken, en dat kan ervoor zorgen dat je je klein voelt. Hebben de dingen die we in ons dagelijks leven doen echt invloed op het grotere geheel?”

Geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David, Beans & Fatback) en gemasterd in Nashville door soulveteraan Bob Olhsson, die destijds vinyl voor Motown maakte, is het nieuwe album Keep It to Yourself het derde Long Play van de band. Het bevat 12 frisse en levendige nummers die je opnieuw meenemen naar de gouden dagen van de soulmuziek. Bereid je voor om meegesleept te worden op een groovy, soulvolle odyssee met één van de meest sensationele en betoverende soulbands van Nederland!

Foto Release:The Tibbs - Keep It To Yourself

The Tibbs, gevestigd in Amsterdam, is een groep doorgewinterde muzikanten die inspiratie putten uit de tijdloze muziek van de jaren zestig en de emotionele diepgang en rauwe authenticiteit van de klassiekers uit die tijd kanaliseren. Onder leiding van hun charismatische zangeres en ondersteund door een krachtige line-up van drums, gitaar, bas, orgel en een driedelige blazerssectie, hebben ze het publiek versteld doen staan ​​met hun live optredens. In 2012 gingen ze van begin af aan aan de slag met producer Paul Willemsen (Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Michelle David & The Gospel Sessions). In 2016 markeerde hun eerste LP Takin’ Over hun debuut bij het in Milaan gevestigde label Record Kicks. Eind 2018 besloot zangeres Elsa Bekman zich te concentreren op een solocarrière en The Tibbs begonnen hun zoektocht naar een werkelijk waardige opvolger, waarbij de verbazingwekkende zangeres Roxanne Hartog en de band voor het eerst samenkwamen met hun tweede album Another Shot Fired, uitgebracht in November 2020. Nu, met hun derde album Keep It to Yourself, een bewijs van hun toewijding om de soulvolle geest levend te houden, zijn The Tibbs opnieuw klaar voor de lancering.

Voorgaande albums werden internationaal goed ontvangen en in Nederland kreeg de band naast uitstekende persrecensies o.a. aandacht bij Radio 2. Benieuwd hoe The Tibbs klinken kijk en luister naar deze eerste single Ain’t it funny

The Tibbs - Ain't it Funny (Official Video)

 
Socials:
Website: https://www.thetibbs.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/thetibbs
Instagram: https://www.instagram.com/thetibbs_official/?hl=nl


Ook op Blues Magazine ...