Foto Release: Gary Clark Jr. - JPEG RAW

Format: CD Vinyl, digital
Release: 22 maart 2024

Het aanstaande album van Gary Clark Jr. getiteld JPEG RAW, zijn vierde studio-album, markeert een grote stap in zijn muzikale evolutie…. Een krachtig en uitgebreid artistiek statement.

Terwijl hij de diepe en ware resonantie van zijn bluesfundamenten en gitaarvirtuositeit met subtiliteit en overtuiging behoudt, reikt hij veel verder dan deze tijd. De nadruk ligt hier op zang en studiovakwerk zonder de rauwheid van zijn legende te verliezen.

De muziek is compact en avontuurlijk met een meer samenhangende synthese van zijn eclectische muzikale palet. Hippe samples, Thelonious Monk en Sonny Boy Williamson versieren de Afrikaanse, wereldmuziek en zelfs jazz, terwijl ze samensmelten met blues, rock, R&B en rap. Bekende gebieden die hij eerder heeft betreden, dit keer met meer eenheid en een frisse nieuwe stijl.

De teksten van Clark zijn scherp, zeer persoonlijk, openhartig en sociaal bewust, met af en toe uitstapjes naar rap en gesproken woord van Clark zelf. De klanken zijn meeslepend, grenzend aan moderne groove-georiënteerde psychedelia met hiphopgedreven beats in coupletten die plaats maken voor anthemische refreinen, rijk aan power-chording en brede fuzz-riffage.

Nummers als ‘Maktub’, ‘JPEG RAW’, ‘This Is Who We Are’, ‘Hyperwave’ en het epische 10 minuten durende Habits betreden nieuwe wegen en tarten de categorisering in de voorspelbare muziekwereld. Het mede geschreven Stevie Wonder-duet ‘What About The Children’ voelt als een echte klassieker die op Innervisions of Talking Book had kunnen leven, ware het niet dat Clarks flauwe riff en hiphop er niet was geweest.

Clark heeft altijd branie en speelt altijd op het randje zeg maar gevaarlijk bij het hanteren van zes snaren. JPEG RAW is dat allemaal en baant een nieuwe weg die zowel spannend als inspirerend is op elk niveau.

Op alle major streamingsplatforms is de JPEG RAW SAMPLER te beluisteren met daarop vier nummers; “Maktub”, “JPEG RAW”, “This Is Who We Are (feat. Naala)” en “Hyperwave”.

Gary Clark Jr. - JPEG RAW (Official Audio)

 
TrackList:
1. Maktub
2. JPEG RAW
3. Don’t Start (feat. Valerie June)
4. This Is Who We Are (feat. Naala)
5. To The End Of The Earth
6. Alone Together (feat. Keyon Harrold)
7. What About The Children (feat. Stevie Wonder)
8. Hearts In Retrograde
9. Hyperwave
10. Funk Witch U (feat. George Clinton)
11. Triumph
12. Habits

Socials:
Website: https://www.garyclarkjr.com/
Facebook: https://www.facebook.com/GaryClarkJr
Instagram: https://www.instagram.com/garyclarkjr
YouTube: https://www.youtube.com/@garyclarkjr/featured


Ook op Blues Magazine ...