Gary Clark Jr. @ Holland International Blues Festival Grolloo 2019

Gary Clark Jr.
Samengesteld door Hand Ros

Gary Clark Jr. is een Amerikaanse bluesmuzikant en singer-songwriter die bekend staat om zijn unieke mix van blues, rock, soul en R&B. Geboren op 15 februari 1984 in Austin, Texas, begon Clark op jonge leeftijd met gitaar spelen en liet al snel zijn talent en passie voor muziek zien.

Gary Clark Jr. begon met gitaarspelen toen hij twaalf jaar was. Hij groeide op in Austin (Texas), waar hij in zijn tienerjaren kleine optredens gaf, totdat hij promotor Clifford Antone ontmoette, eigenaar van een club genaamd Antone’s in Austin. Antone’s was het lanceerplatform waar onder anderen de gebroeders Jimmie en Stevie Ray Vaughan de blues nieuw leven inbliezen. Kort na de ontmoeting met Clifford begon Clark te spelen met een scala aan muziekiconen, onder anderen Jimmie Vaughan. Vaughan en anderen uit de muziekwereld in Austin hielpen hem met zijn muzikale carrière. Clark’s muziek laat zien hoe bluesmuziek op verschillende manieren kan worden geïnterpreteerd, van hiphop tot country.

Clark bracht zijn album “Blak and Blu” uit in 2012, wat hem veel lof en erkenning opleverde. Het album leverde hem ook een Grammy Award op voor zijn nummer “Please Come Home”. In 2015 bracht Clark zijn vierde studioalbum uit, “The Story of Sonny Boy Slim”. Dit album haalde #7 in de Amerikaanse Billboard album 200. In 2019 werd zijn vijfde studioalbum “This Land” uitgebracht. Dit album met o.a. “Low Down Rolling Stone”, “Highway 71” en “Dirty Dishes Blues” behaalde een tweede plaats in de Amerikaanse Billboard album 200 en ontving hij 3 Grammy’s. Op deze 2 albums heeft Clark zijn muzikale invloeden verder verkend en geëxperimenteerd met verschillende stijlen en genres. Hiermee heeft hij bewezen dat hij een veelzijdige en innovatieve artiest is die altijd op zoek is naar nieuwe manieren om zijn muzikale horizon te verbreden.

Naast zijn solo werk heeft Clark ook een reputatie opgebouwd als een geweldige live performer. Zijn optredens worden gekenmerkt door zijn energieke en gepassioneerde uitvoeringen, waarbij hij moeiteloos schakelt tussen blues, rock en soul. Hij heeft opgetreden op grote festivals zoals Coachella, Glastonbury en Bonnaroo en heeft een trouwe fanbase opgebouwd over de hele wereld.

Gary Clark Jr. een getalenteerde muzikant die de grenzen van de bluesmuziek heeft verlegd en een blijvende indruk heeft achtergelaten in de muziekwereld. Met zijn unieke stijl en oprechte passie voor muziek blijft hij een van de meest gerespecteerde en bewonderde artiesten van zijn generatie. 4 juli 2024 aanstaande zal Gary Clark Jr optreden in 013 Tilburg

Gary Clark Jr. - Funk Witch U (Live at Soho Sessions)

Wil je meer luisteren van Gary Clark Jr, check deze link


Ook op Blues Magazine ...