Being Famous

 
Er is een enorme stortvloed aan liefdevolle eerbetoon aan Bernie Marsden geweest sinds hij op 24 augustus 2023 op 72-jarige leeftijd vredig overleed, omringd door zijn familie.

Rockicoon, songwriter, gitaarheld, auteur, zelfs ooit acteur, zoveel expertisegebieden… maar afgezien van deze kwaliteiten was het gemeenschappelijke thema in de veelheid aan getuigenissen Bernie’s enorme hart en vriendelijke houding. Altijd benaderbaar, nooit te veel haast om te stoppen en met fans te praten. Zijn warmte en humor zouden de luisteraar verrassen met fascinerende verhalen en grappige anekdotes uit zes decennia aan de top van zijn kunnen.

Hoewel Bernie altijd hard had gewerkt en druk bezig was geweest en onlangs sinds 2021 drie soloalbums uitbracht in KINGS, CHESS en TRIOS als onderdeel van zijn Inspirations-serie, wisten slechts enkelen dat hij zojuist een gloednieuw album had voltooid. Eerder in augustus had Bernie het artwork, de sequentie en de audiomasters voor WORKING MAN goedgekeurd. Een album met originele liedjes van Bernie Marsden.

Zoals oorspronkelijk de bedoeling was, zal BERNIE MARSDEN – WORKING MAN op vrijdag 24 november 2023 verschijnen.

Het album bevat 12 gloednieuwe door Bernie Marsden geschreven nummers. Geproduceerd door Bernie Marsden en gemixt door Dave Eringa (Manic Street Preachers, The Who). De gelimiteerde eerste persing van de LP & CD wordt geleverd met een bonusschijf met nog eens 10 nieuwe opnames.

BEING FAMOUS is de eerste single van het album en weerspiegelt Bernie’s typisch bescheiden gedachten over de belachelijke decadentie waarmee rocksterren in zijn tijd te maken hadden. Met een stuwend ritme, aangevuld met toetsenborden in de bar en natuurlijk de krachtige gitaarlicks van Bernie, vangt BEING FAMOUS dat klassieke vroege Whitesnake-gevoel op dat nog steeds zo geliefd is bij de fans.

WORKING MAN zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn als een limited edition 2CD Digipak en 2LP set in bordeauxrood vinyl. Deze limited edition-sets bevatten ook een bonusschijf met nog eens 10 nieuwe opnames naast het 12 nummers tellende Working Man-album. Deze bonustracks bevatten enkele verbazingwekkende herinterpretaties van klassieke Whitesnake-nummers.

Foto Release: Bernie Marsden - Working man

Bernie Marsden – Working Man Limited Edition Double CD
Disc One
1 Being Famous
2 Midtown
3 Longtime
4 Invisible
5 Son I’ve Never Known
6 Steelhouse Mountain
7 Working Man
8 Valentine’s Day
9 Savannah
10 Bad Reputation
11 You Know
12 The Pearl

Disc Two (Bonus Disc)
1 Look At Me Now
2 Midnight Believer
3 Who’s Fooling Who
4 Just Don’t Have The Time
5 Foolish Day
6 Here I Go Again
7 Ain’t No Love In The Heart of The City
8 Til The Day I Die
9 Time Is Right For Love
10 Come On In My Kitchen

Limited Edition Double LP
Side A
1 Being Famous
2 Midtown
3 Longtime
4 Invisible
5 Son I’ve Never Known
6 Steelhouse Mountain

Side B
1 Working Man
2 Valentine’s Day
3 Savannah
4 Bad Reputation
5 You Know
6 The Pearl

Bonus LP
Side C

1 Look At Me Now
2 Midnight Believer
3 Who’s Fooling Who
4 Just Don’t Have The Time
5 Foolish Day

Side D
1 Here I Go Again
2 Ain’t No Love In The Heart of The City
3 Til The Day I Die
4 Time Is Right For Love
5 Come On In My Kitchen


Ook op Blues Magazine ...