Recensie : The Juke Joints – Going to Chicago

The Juke Joints - Going To Chicago!

The Juke Joints – Going to Chicago

Formaat : CD
Label : Continental Record Services
Release : December 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Wim Velderman (TvEnschedeFm en HofstreekFM)

Moeten wij Nederlanders zo langzamerhand eens wat minder bescheiden worden en vaststellen dat het met de blues uit Nederland goed gesteld is?
Wat de The Juke Joints op hun nieuwe album laten horen getuigd van klasse en smaak . Heerlijke baspartijen , scheurende gitaren , strak slagwerk , prima zang en een mooie bluesharp. Ja, die mondharmonica, armeluisinstrument uit vroegere tijden, die maakt het net af; die Sahne auf der Torte.
Tja , je gaat naar Chicago, huurt een prettige studio – inclusief een ervaren producer, Ronnie Baker Brooks – en vandaag de dag mag de special guest of guests niet ontbreken. Eddie Clearwater en Ana Popovic. Welke bluesartiest wil daar niet mee spelen? Toch heren JukeJoints, je hebt het misschien niet in de gaten , maar jullie kunnen zonder.
Jullie zijn zelf die veelzijdige bluesjongens uit Nederland. Bluesjongens die ver boven de juke-joints uitstijgen en grote podia kunnen bespelen. Die het verdienen zelf special-guest te zijn op andermans cd.
Klasse, laat de jeugd in de drinkketen van Holland , deze muziek tot zich nemen i.p.v………
Nooit geen probleemjeugd meer, maar muziek-lovers en users.

Tracks

01. This Is It
02. Magic Shoes
03. Stax Sound
04. Goodbye Baby
05. Two Hearts
06. Hard Times
07. Bad Bad Feeling
08. Time Will Tell
09. Strolling On Lincoln Avenue
10. Addicted To The Blues
11. Rock My Soul
12. Make A Stand (with special guest Ana Popovic)
13. Going To Chicago (with special guests Ronnie Baker Brooks and Eddy ‘The Chief’ Clearwater)

Website : www.thejukejoints.com

11 december 2010|Categories: Recensies|Tags: |0 reacties

Geen reacties

 1. Jack 12 december 2010 om 09:27 - Antwoorden

  Helemaal mee eens.

 2. Valentijn 16 december 2010 om 04:03 - Antwoorden

  Waardeloze recencie!!!

 3. Andre Wittebroek 16 december 2010 om 16:44 - Antwoorden

  Waarom Valentijn??

 4. frank van engelen 17 december 2010 om 11:59 - Antwoorden

  Geloof het of niet, ik heb hem nog niet gehoord, maar ga daar zeker gauw werk van maken, want ik ben al jaren een groot fan van dit gezelschap, en ja die Clearwater en Brooks zijn natuurlijk iconen uit de met name Chicago Blues. Recensie is recht voor de raap, en had wel ietsje meer gemogen van mij, maar het geeft wel aan dat we in Nederland een zeer hoog kwaliteit peil handhaven als het om de Blues and Beyond gaat. Top gewoon!

 5. Bluescruiser 2 januari 2011 om 12:42 - Antwoorden

  Voor Andre Wittebroek.
  Ik kan de gedachte van die Valentijn wel volgen, en ik zal het wat nuanceren, al kan zijn motivatie heel goed op nog een ander vlak liggen.
  Welnu: Elkeen die de band niet kent leert ze door dit verhaaltje ook niet kennen, en elkeen die de band wel kent weet allang dat ze toppertjes zijn, en dat ze pakweg 15 jaar geleden al internationaal wat te melden hadden. Mosterd na de maaltijd derhalve.
  Heel dit stukje voegt dus niets toe, voor geen mens.
  Vandaar, geen goede recensie. Ik weet zelf ook zo ongeveer, na 25 jaar, wel hoe die mannen spelen en zonder ‘m te gehoord te hebben kan ik stellen dat die cd erg goed zal klinken, ik weet hoe ze te werk gaan, maar dit verhaaltje gaat, op één zin na, niet in op de muziek. Het blijft bij wat algemeenheden.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe