Ruben Hoeke Band

Ruben Hoeke Band – Loaded
Format: CD/ Label: Dimension Records / Release: 1 maart 2013
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Niels Zuurendonk

Na Sugar (2006) en Coexist (2010) brengt de Ruben Hoeke Band met Loaded alweer het derde album uit. De Ruben Hoeke Band bestaat naast Ruben Hoeke op gitaar uit; Frank van Pardo (zang, mondharmonica), Arjen Knaap (drums) en Paul Brandsen (bas). Met in het achterhoofd de twee vette optredens die ik zelf heb gezien van de heren, hoop ik dan altijd op een album dat het gevoel en de energie van deze spetterende live optredens benaderd, en wat dat betreft goed nieuws!….. met Loaded word je op dat gebied niet teleurgesteld.

Met het stevige en recht in je smoel High On The Bottle wordt afgetrapt, de vocale uithalen van Frank van Pardo in combinatie met de scheurende gitaar van Ruben Hoeke passen elkaar prima. Het popachtige Gone But Not Forgotten doet je wegdromen naar mooie tijden die waren en nog zullen komen. Crazy Mamma swingt je van een harmonicasolo naar een pinnige gitaarsolo waarna het gevoelige Love And Emotion een mooie slide kent.

Met Is There A Heaven, Is There A Hell kent het album een mindere track,de vocalen van Frank van Pardo verdrinken een beetje in het geluidsgeweld. Dit is niet het geval met Raging Fire en Mississipi BBQ, er wordt flink gebeukt, noem het maar loodzware bluesrock met puik gitaarwerk van Ruben Hoeke. Dit zijn nummers die het live zeer goed gaan doen!

In End Of The Line wordt gas teruggenomen om het gaspedaal weer in te trappen op Give It Up. Met het instrumentale David en aansluitend het mooie Soul Of A Man wordt het album in rust afgesloten. Een puik album waarop de Ruben Hoeke Band zich van haar meest stevige kant zien, maar ook van haar beste kant tot nu toe!

Ruben Hoeke Band - LOADED samples compilation

Tracklist:
1-High On The Bottle
2-Gone But Not Forgotten
3-Grazy Mama
4-Love And Emotion
5-Is There A Heaven, Is There A Hell?
6-Raging Fire
7-Mississippi BBQ
8-End Of The Line
9-Give It Up
10-David
11- Soul Of A Man

Website: www.rubenhoeke.com


Ook op Blues Magazine ...