Ruben Hoeke viert eind 2022 zijn 30-jarig podiumjubileum en brengt met zijn band het nieuwe album Reloaded uit, gemixed door Erwin Musper (Metallica, Van Halen, Bon Jovi, Herman Brood, Anouk).

17 dec – Zaandam, Podium de Flux (album presentatie + jubileum)

Ruben Hoeke Band

Reloaded

Release: 25 November 2022
Label: V2 Records

Ruben Hoeke Band - Reloaded (album hoes)

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums in diverse stijlen uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.

Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben gitaarworkshops en clinics, organiseert sessies en festivals, levert naast zijn naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist en Gitaar Plus en wordt ingezet als sessiemuzikant. Daarnaast componeert hij muziek in uiteenlopende genres en deed (radio) interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout.

Vanwege het Coronavirus gaat Ruben in maart 2020 met zijn ‘RH Gitaarworkshop’ zowel online als ‘face-to-face’, treedt met een groot aantal duo’s (o.a. Edgar Koelemeijer, Marcel de Groot, Ross Curry, Henk Pepping, Joris Lutz, Arjan Vanderlinde en Jan Blaauw) op en speelt op het album ‘Retirement Plan’ van Dunkey SR. Eind december 2020 start Ruben de ‘Geef een gitaar aan een Kind’-acties die landelijke aandacht genereert en waarvoor hij honderden gitaarsets inzamelt voor hulpbehoevende kinderen. Ook gedurende 2021 geeft Ruben zowel online, ‘face-to-face’ alsmede op scholen ‘RH Gitaarworkshops’, geeft gratis online gitaarlessen voor hulpbehoevende kinderen, doet bandcoaching- series en werkt met de RHB aan het nieuwe album ‘RELOADED’ dat eind 2022 zal verschijnen.

Met ‘Reloaded’ is het de band gelukt voorganger ‘All Saints’ (2019) te overtreffen. De RHB kenmerkt zich zowel live als in de studio door een unieke mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie, ballads en stampende Rhythm & Blues. Op het nieuwe album wordt zelfs klassiek niet geschuwd. ‘Reloaded’ laat, mede dankzij de mix van legende Erwin Musper en de mastering door Darius van Helfteren, een volwassen band horen, die hun kilometers hebben gemaakt en klaar zijn voor de volgende stap.

Tracks
1. Tunnelling Dream
2. Beast and a Dog
3. Busy Boys
4. My baby Knows
5. Hoped For
6. Just Because
7. Cold dead Hands
8. Before the Choir
9. Ramblin’
10. Oblivion
11. We Talk
12. Keep playin’ that rock ‘n’ Roll
13. Follow the Stars
14. B & D


Ook op Blues Magazine ...