Foto Recensie: Nick Schnebelen - Crazy All By Myself

Nick Schnebelen – Crazy All By Myself
Format: CD – Digital / Label: VizzTone Label Group
Releasedatum: 1 maart 2019

Tekst: Gerrit Schinkel

De Amerikaanse zanger-gitarist Nick Schnebelen is geboren op 30 september 1978 in Kansas, Missouri. Hij verdiept zich op jonge leeftijd in de blues, speelt piano met zijn moeder en leert van zijn vader gitaar spelen. In 1996 formeert de band Killing Floor, die al snel furore maakt in de bluesscene van Philadelphia. In 2000 richt hij samen met zijn zus Danielle (zang en bas) en broer Kris (drums en zang) Trampled Under Foot op en met deze band brengt hij een aantal albums uit. Nick Schnebelen wint in 2014 de ‘Albert King Award’ van de Blues Foundation voor beste gitarist.
Na het uiteenvallen van Trampled Under Foot in 2015 richt Nick The Nick Schnebelen Band op. Van dit trio verscheen in 2016 het debuutalbum ‘Live At Knuckleheads Vol. 1’, in 2017 gevolgd door het succesvolle ‘Live in Kansas City’.

Binnenkort komt Nick Schnebelen met een nieuw studioalbum. Dit album, ‘Crazy All By Myself’, is geproduceerd door Grammy en Blues Music Award winnaar Tony Braunagel. Nick Schnebelen wordt op ‘Crazy All By Myself’ ondersteund door leden van Taj Mahal’s Phantom Blues Band.Gastrollen zijn er verder weggelegd voor de mondharmonicaspelers Dustin Arbuckle en Jason Ricci en voor gitarist Davy Knowles.

Het album opent heel stevig met Little Death. Een vette bluesrocker met orgel en een heavy ritmesectie. Ook in de soulvolle funky midtempo bluesrocker It Ain’t Me is de voortdenderende ritmesectie straf aanwezig en tovert Schnebelen snijdende solo’s uit zijn gitaar tevoorschijn.
Lyrisch is zijn gitaarspel in de prachtige slowblues I Leaned My Heart On You, waarin Schnebelen ook bewijst een uitstekende zanger te zijn. Scheurende gitaarsolo’s, meerstemmige zang, piano, stuwende bas en bonkende drums knallen daarna in Ain’t Got Time For The Blues de speakers uit.
Vlammend gitaarwerk, uitbundige zang en een mooie pianosolo zijn te horen in het titelnummer, de slowblues Crazy All By Myself. Scheurende en huilende mondharmonica’s verrassen daarna in het uptempo Alter Of Love en de soulblues Bad Disposition.
Monkey Around
heeft een mooie lyrische gitaarsolo waarna in het funky Bad dream Schebelen’s gitaar weer spetterend tekeer gaat. Ook in de midtempo heavy bluesrocker I’m A Fat Boy, de slowblues Holding On Mix *1 en Out Of Bad Luck toont Schnebelen op gitaargebied van vele markten thuis te zijn. De mooi intens gezongen soulblues Soul Magic is een fraai slotakkoord.

Conclusie:
Op ‘Crazy All By Myself’ etaleert Nick Schnebelen wederom zijn niet geringe kwaliteiten. Samen met zijn uitstekende begeleiders heeft hij een fraai bluesalbum het licht doen zien.

''CRAZY ALL BY MYSELF'' - NICK SCHNEBELEN BAND @ Callahan's, Feb 2018 - 1080HD


Tracks:
01. Little Death
02. It Ain’t Me
03. I Leaned My Heart On You
04. Ain’t Got Time For The Blues
05. Crazy All By Myself
06. Alter Of Love
07. Bad Disposition
08. Monkey Around
09. Bad Dream
10. I’m A Fat Boy
11. Holding On Mix *1
12. Out Of Bad Luck
13. Soul Magic

Website: Nick Schnebelen


Ook op Blues Magazine ...