Foto Recensie: Nick Schnebelen - What key is trouble in?

Nick Schnebelen – What key is trouble in?

Format: CD Digital
Label: VizzTone Label Group
Release: 10 maart 2023

Tekst: Jos Verhagen

Om met de deur in huis te vallen, niet treuzelen deze plaat moet je aanschaffen. Nick Schnebelen heeft met What key is trouble in? goud in handen. Dit is hoe gitaargedreven bluesrock gemaakt moet worden. Alles van begint tot eind heeft vibe, subliem gitaarspel, catchy aansprekende nummers, het is een voltreffer.

In tegenstelling tot zijn zus Danielle Nicole heeft het bij Nick een tijdje geduurd voordat hij zich kon los maken van Trampled underfoot. Het trio waarin hij met zijn zus en broer furore maakte. Ik zag Nick al eens optreden bij Moulin blues aan de zijde van Mike Zito en Albert Castaglia. Deze mannen bewegen zich in hetzelfde deel van de blues rock maar wat Nick Schnebelen op dit album neerlegt is net dat stapje verder. Wat een heerlijke plaat is me dit. Het is geen album dat dichtgeschroeid is met gitaarsolo’s, nee het zijn gewoon puike liedjes. Alle 13 nummers laten in een trance achter die je de repeat knop doet indrukken.

Met Cliff Moore – bass en Adam Hagerman – drums speelt Nick de pannen van het dak. Om er een paar topnummers uit te lichten valt niet mee maar ik wil de vlotte opener “Ten Years After, Fifty Years Later” en “Love is my heart” niet onvermeld laten. Hoe hij in dit nummer zijn gitaar laat rammelen, ongeëvenaard. “Hard driving woman” heerlijke blues om op weg te dromen. Het pompende “Will I stay” met subtiel Hammond inbreng en “Jonny Cheat”, een rocker die doet denken aan George Thorogood, de band waar Nick Schnebelen als support act veel mee getoerd heeft. “Over the cliff”, op de straffe basgroove van Cliff Moore ontspint zich een ware gitaar show off waarin Nick nog een alles uit de kast trekt. Maar nummers benadrukken doet onrecht aan het geheel.

Conclusie, in een woord subliem!!

 
Tracklist:
1. Ten Years After, Fifty Years Later
2. What Key Is Trouble In
3. Love In My Heart
4. Blues Nights
5. Hard Driving Woman
6. Will I Stay
7. Pain Aside
8. Poor Side Of Town
9. Jonny Cheat
10. Big Mean Dog
11. Over The Cliff
12. Throw Poor Me Out
13 People Worry About Me

Band:
Nick Schnebelen, gitaar en zang
Cliff Moore – bas
Adam Hagerman – drums
Guests:
Red Young – keyboards
Buddy Leach – sax
Aaron Mayfield – Hammond orgel.

Website: https://www.nickschnebelenkc.com/


Ook op Blues Magazine ...