Foto Recensie: Laura Cox Band - Hard Blues Shot

Laura Cox Band – Hard Blues Shot
Format: CD / Label: Verychords
Releasedatum: 10 maart 2017

Tekst: Jan Hogenberg

Bij southern hardrock blues denk je aan namen als ZZ Top, Blackberry Smoke en de beginjaren van Joe Bonamassa. Voeg daar het temperament van AC/DC en Nashville Pussy aan toe en dan wordt het een duivels gemene rock & roll sound. Dus wederom een nieuwe Amerikaanse hardrock blues band? Dat zou je denken bij deze verwijzingen.

Laura Cox - Hard Blues Shot (Live)

Nee. Dit verhaal over het spelen van classic southern rock begint nu eens elders. In Frankrijk dit keer. Zo’n 11 jaar geleden om precies te zijn plugt een jonge Franse dame, dan net 14 lentes jong, haar gitaar in haar versterker en begint met het naspelen van de eindeloze reeks van gitaarsolo’s van bekende hard rock hits. Een paar jaar later zet zij de camera voor haar neus om vervolgens al haar covers van grote klassiekers op YouTube te laten knallen. Dit zorgt sindsdien voor maar liefst 47 miljoen kijkers en 200.000 vaste terugkerende kijkers die graag zien wat dit Franse talent allemaal kan op haar Gibson. Dit verhaal gaat over Laura Cox met Engelse roots.
Laura is vastbesloten en wil alleen maar het rock ’n roll leven vol instappen door vervolgens haar internet carrière te laten overgaan naar een vaste vorm op het podium met een echte band. In 2013 is het zover, The Laura Cox Band is geboren wanneer zij een ambitieuze en zeer getalenteerde gitarist ontmoet in Mathieu Albiac. Samen met hem zijn zij met hun vorm van southern bluesrock in Parijs en omstreken een zeer vreemde eend in de bijt als het gaat om de voornamelijk pop georiënteerde Fransozen.

In 2014 komt haar eerste single ‘Cowboys & Beer’ uit. Een lekkere hard rock song welke ervoor zorgt dat ze op verschillende festivals terecht komen. Ook het aantal likes op Facebook is vanaf dat moment alleen maar hoger geworden en is sinds de oprichting opgelopen tot maar liefst 140.000 volgers. Niet gek voor deze relatief jonge band welke het zonder de nodige promotie doet maar nagenoeg volledig op eigen kracht.

Nu eindelijk dan haar debuut met een volledig album over haar vorm van southern rock. Natuurlijk niets nieuws onder de zon, alles hebben we al eerder gehoord in verschillende vormen van de klassiekers. Maar dat was het natuurlijk ook net om te doen. Deze voorbeelden spelen ook al jaren hetzelfde en hebben middels dit recept reeds jaren horden met fans. Dus vanuit dit oogpunt bekeken geen gek idee.

Laura Cox - Too Nice For Rock ‘N’ Roll (Live)

Wat opvalt is dat Laura zeer soepel speelt en daarbij ook nog eens een aangename zangstem heeft waardoor hun versie van dit genre net weer even anders klinkt. Het voetje stampt lekker mee tijdens het luisteren en de volume knop gaat vanaf de eerste song al lekker naar rechts. Her en der wat rustmomenten in de songs met of een opbouwend intro of gewoon een wat trager ritme.

Laura Cox – Good Ol' Days [Official Video]

Al met al een leuk album voor op een mannenfeestje. De organisatoren van De Zwarte Cross kunnen haar direct bellen want deze muziek past alleen op dit soort festivals.
Let There Be Rock!! En zorg dat je vooraan staat want deze dame is een zeer prettige verschijning!

Tracklist:
01. Hard Blues Shot
02. The Australian Way
03. Good Ol’Days
04. Too Nice For Rock ‘N’ Roll
05. Morning Road
06. Barefoot In The Countryside
07. Take Me Back Home
08. If You Wanna Get Loud (Come To The Show)
09. Going Down
10. 13

Website: Laura Cox Band

 


Ook op Blues Magazine ...