Foto Recensie: Jax Hollow - Underdog anthems

Jax Hollow – Underdog Anthems
Format: CD, vinyl, digital
Label: eigen beheer
Release 2021

Tekst: Jos Verhagen

Bluesliefhebbers die niet vies zijn van een potje vette rock naast hun blues moeten zeker de Amerikaanse gitariste Jax Hollow eens meenemen. In haar ruige stukken doet ze denken aan die andere vet rockende gitariste, Laura Cox. Deze Francaise is ook niet vies van een vette metal solo in haar blues rock. Voor de productie van haar album heeft ze niemand minder dan Million seller producer Michael Wagener (Metallica, Skid Row, Extreme,…) weten te strikken. Met zo’n man aan de knoppen zit het qua sound wel goed.

Op de acht nummers op dit album laat ze horen wat ze in huis heeft en zo knalt ze met High class bitch vlammend uit de startblokken. Met Rebound schakelt ze een tandje terug om er met Say my name een vette metal track op te leggen. Heerlijk om zo een Cd te starten. De ballad Drift together was bedoeld als een liefdeslied met de man waarmee ze de wereld wilde rondtrekken. Tijdens de opname liep de relatie stuk en kreeg het nummer een andere lading, zo vertelt Jax. Met nummers die meer blues rock zijn zoals Wanted women en 52 pick up begeeft ze zich in de richting waar ik van hou, lekker losjes muziek maken op een vette groove. Breathe daarentegen is Gothic metal maar wel een vet nummer waarin ze alle schroom van zich af speelt in super gitaarwerk. Intiem is Porcelain red dan weer, een heel gevoelig singer songwriter liedje en een beetje dissonant op deze plaat.

Dat deze Jax Hollow veel in haar mars heeft is te horen op Underdog anthems maar ze moet kiezen waar ze heen wil. Dat moet haar lukken met haar gitaar skills en haar uitstekende stem die erg flexibel is en zo blijkt veel genres aan kan. Lekker plaatje dit debuut.

Jax Hollow - Rebound (Studio Footage!)

Tracklist:
1. High Class Bitch
2. Rebound
3. Say My Name
4. Drift Together
5. Wanted Woman
6. 52 Pickup
7. Breathe
8. Porcelain Red

Met medewerking van :
Jax Hollow (Guitar, Vocals)
Angela Lese (Drums),
Peter Baltes (Bass, From “Accept”),
Amanda Broadway, Yvonne Smith (Background Vox),

Website: https://www.jaxhollow.com/


Ook op Blues Magazine ...