Foto Recensie: Larkin Poe – Venom & Faith

Larkin Poe – Venom & Faith
Format: CD – LP – Digital / Label: Tricki-Woo Records
Releasedatum: 9 November 2018

Tekst: Paul Op den Kamp

Nieuw werk van de twee zingende zussen uit Atlanta. Al jaren combineren de dames hun eigen albums met samenwerken met anderen. Zo speelden ze bijvoorbeeld bij Elvis Costello. Met het verschijnen van dit album zal niet meer nodig zijn om te bijklussen. Een doorbraak naar een groot publiek kan in 2019 niet uitblijven. Komend voorjaar is Paradiso in Amsterdam nog groot genoeg, maar dat zal bij een volgende tournee weleens niet meer het geval zijn.

Het gif en geloof uit de albumtitel zijn als tegenpolen of verschillende perspectieven waar de muziek in uitvalt. Verleidt worden door de geneugten in het leven terwijl je eigenlijk wil streven naar het hogere. Opkomen voor het betere maar zwichten voor de zwakheden in je karakter. Je leven willen beteren en toch jezelf verliezen in je slechtste gewoontes.
De verschillende songtitels staan bol van die tweeslachtigheid, waar de volgende kreten van te maken zijn. Het hebben van de blues, het is goed maar voorbij, alles verliezen maar je niet willen overgeven aan verdriet. Goed nieuws en slecht nieuws.
In de muziek worden evenzeer tegenpolen met elkaar verbonden. country & hiphop. Blues & pop. Stevige rock versus kleine ballades. Het spectrum van een beetje Johnny Cash of Lady Gaga tot Lucinda Williams en de eerdergenoemde Elvis Costello.

Verwacht dus geen hele pure, rauwe blues maar een modern geheel van stijlen. Iets dat perfect past bij moderne artiesten. Je bent niet meer gebonden aan een manier van muziek maken, maar neemt uit alle genres wel iets om daar een eigen mix van te kneden. Muzikanten als  een soort levende Spotify, je vindt er immers alles in terug.
Het resultaat: Een van de betere albums van dit jaar.

Larkin Poe | Bleach Blonde Bottle Blues (Official Video)


Tracklist
01. Sometimes
02. Beach Blonde Bottle Blues
03. Honey Honey
04. Mississippi
05. California King
06. Blue Ridge Mountains
07. Fly Like An Eagle
08. Ain’t Gonna Cry
09. Hard Time Killing Floor Blues
10. Good And Gone

Website: Larkin Poe

Tourdata 2019:
22.03 – Aerden Plaats, Oude Bildtzijl
23.03 – Bitterzoet, Amsterdam


Ook op Blues Magazine ...