Julian Sas – Bound To Roll

Format: CD / Label: Cavalier Recordings / Distributie: Bertus / Release: 27 januari 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Paul Scholman

Over Julian Sas’ Bound To Roll, kan ik kort zijn: Prachtige CD van Nederlandsche bodem. Export product van hoog niveau. Goed voor de economie, om maar eens een trendvolle benaming te gebruiken. Veel is reeds beschreven op deze site en ik zal hier niet in herhaling treden. Daaraan toevoegend: Sas verliest zijn haren, maar niet zijn snaren… Een constatering en een statement!

https://bluesmagazine.nl/julian-sas-bound-to-roll

Alles zit in deze schijf zoals hij zelf zegt: ‘Bound to Roll’ is voor mij een heel persoonlijk album. Deze plaat gaat over plezier, vreugde, liefde, verlies pijn en verdriet. Het echte leven, de blues, ervaringen waarvan ik hoop dat ze me sterker en een beter mens gemaakt hebben. Het was ook een manier voor mij om met deze emoties te verwerken”.

Wat moet ìk er dan nog over schrijven? Dat dat heeft geresulteerd in een CD vol Blues, Rock, Bluesrock een enkele harp op de juiste plaats en dat alles ingetogen gespeeld zonder te verslappen, soms op snelheid, en altijd boeiend, eigenlijk zoals we Sas kennen, hoewel gezegd moet worden dat het lijkt dat zijn stem zich nog ontwikkelt juist op de rustige nummers.

Gallagher altijd op de loer, en echt niet alleen op ‘Shadow Play’, met soms een sfeertje snuivend van die ouwe LP’s van Herman Brood die ik als tiener onder mijn arm mee huiswaarts nam om de buurt te verwennen met open zolderraam, dat gevoel kreeg ik toen ik ‘Bound To Roll’ afspeelde via mijn koptelefoon,the sound of Bound To Roll blowin’ right in the ear, maar dat zal persoonlijk zijn…  Dat Gallagher op de loer ligt zal menigeen als muziek in de oren klinken. Eerlijkheid gebied mij te zeggen: ‘Met hier en daar een kippenvelmoment, ik verklap niet waar, luister zelf maar’.

Mijn conclusie is dat dit een heerlijke CD is, ingetogen gespeeld, maar nooit met de handrem erop. Zo zou ik het willen omschrijven. Wat mij betreft blijft de volgende CD van Julian Sas ook weer 2½ jaar weg, als dit het resultaat is van zijn pennenvruchten, is het het wachten meer dan waard.

Elke zichzelf respecterende radiozender in deze deltapolder die Nederland heet, zou Bound To Roll voor het grijpen moeten leggen om deze internationale Nederblues te promoten. Maar ja er zijn er meer die dat geschreven hebben, dus sluit ik mij maar aan bij het rijtje roependen in de woestijn.

Sas bedankt!

Website artiest: www.juliansas.com


Ook op Blues Magazine ...