Foto Festival nieuws: Berkelblues: zondag 8 september 2024.

Berkelblues: zondag 8 september 2024.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om van de derde editie van Berkelblues wederom een gezellige muzikale topdag te maken. Onze eigen vrijwilligers Herman en Hans hebben drie gave optredens geregeld.

Livin’ Blues , onder leiding van frontman en oprichter Nicko Christiansen, begon in de jaren ’70 . Opnames met producers als Jaap Eggermont en Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall) resulteerden in veel Europese hits als ‘Wang Dang Doodle’, ‘LB Boogie’ en ‘Black Liza’. Tegenwoordig speelt deze legendarische formatie nog steeds hun blues-boogie-rock en shuffle-stijl op talloze podia in Nederland. Een voortdurende interesse in hun muziek wordt niet alleen getoond in hun thuisland, maar ook in veel Europese steden, b.v. Moskou, Warschau, Boedapest, Berlijn en zelfs tot in Azië (Jakarta). Sinds 2022 weer onderweg na verschillende bandnaamwijzigingen (Livin Blues Xperience, Livin Blues 22), maar nog steeds met leider van het peloton, Nicko Christiansen.

The BluesBones is een bluesrockband die sinds hun oprichting in 2011 furore maakt in de internationale muziekwereld. Met een sound die geworteld is in de blues maar elementen van rock, soul en funk bevat, heeft de band een trouwe fanbase ontwikkeld en lovende kritieken gekregen voor hun krachtige live-optredens en fantastische albums. Hun meest recente album, “Unchained,” uitgebracht in april 2023, heeft al een aanzienlijke impact gehad op de blues grafieken tot nu.
Hun geluid is een mix van klassieke blues en rock met een eigentijds tintje, met krachtige zang, dynamische gitaarriffs en soulvol keyboardspel.

Julian Sas laat zich inspireren door Amerikaanse gitaarhelden als Johnny Winter, Walter Trout en Jimi Hendrix en blues giganten John Lee Hooker, Freddie King en Willie Dixon. Sas is tevens een groot fan van de in 1995 overleden Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher. Reeds een aantal malen speelde Julian samen met de ex-bandleden van Rory, te weten Gerry McAvoy en Brendan O’Neill (“Julian plays Rory”). Begin 2006 gebeurde dit nog in een uitverkocht 013 te Tilburg. De Julian Sas Band bestaat naast Julian uit Edwin van Huik op bas, Lars-Erik van Elzakker op drums.

Het evenement wordt omlijst door: twee foodtrucks, een vintage markt, barbier en een bier(bar)proeverij.
De eerste twee edities van 2022 en 2023 zijn zeer geslaagd door de gezellige en ongedwongen sfeer tijdens de evenementen en natuurlijk de ambiance van het openluchttheater in Eibergen.

Kaarten zijn te koop via www.openluchttheatereibergen.nl


Ook op Blues Magazine ...