Foto Recensie: Juke Joints - 35 Years Of Rock Rollin Blues

Juke Joints – 35 Years Of Rock Rollin Blues
Format: CD/DVD – Digital / Label: Continental Record Services 
Releasedatum: 30 maart 2018

Lees hier ook het interview.

Tekst: Dietmar Terpstra

Op 11 november van het vorig jaar vond in Podium De Piek te Vlissingen een feestje plaats. Daar werden de opnames gemaakt voor ’35 Years Of Rock Rollin Blues’, de cd en dvd waarmee The Juke Joints hun 35-jarig jubileum vierden. De damp moet van de muren gedropen hebben, want van aquit af aan toont de band zich in volle explosieve glorie.
Opener Hold On geeft zanger/drummer Peter Kempe de gelegenheid de zaal lekker op te warmen, waarna gitarist Michel Staat a.k.a. Boogie Mike los gaat in Mercy Mercy. Harpschuiver annex accordeonist en zanger Sonny-Boy van den Broek laat zich niet onbetuigd in Born In Chicago, en klaar als een klontje is ineens dat de band intens dankbaar mag zijn met de stuwende bassist Derk Korpershoek, die de warmbloedige bluesrock van de Joints van een vette onderlaag voorziet.
Kolere, dames en heren, wat moet het warm en zweterig geweest zijn, daar in De Piek. The Juke Joints is en band van de oude stempel, die het van kracht en inzet moet hebben, zoals de liefhebbers die kennen van de oude J. Geils Band of The Bintangs in hun furieuze jaren. Kempe en zijn mannen zijn overigens niet te beroerd een tikje gas terug te nemen, getuige Bullfrog Blues, waarin de drummer verrassenderwijs de mandoline ter hand neemt, wat voor de nodige dynamiek in de show zorgt.
The Juke Joints spelen hoofdzakelijk eigen werk, hetgeen zeer te prijzen valt in dit genre, maar verzorgen ook met overgave covers van Leadbelly en The Nighthawks. Het live-album sluit af met het dampende My Baby (is dat een ode aan mevrouw Kempe?), dansbaar, en tot het absolute gaatje.
Voor het publiek in de zaal was het hoorbaar nog niet genoeg, maar in ieder geval is met ’35 Years Of Rock Rollin Blues’ overduidelijk dat de Zeeuwen een gepassioneerde maar ook inhoudelijk overtuigende liveband zijn, waar we ongetwijfeld nóg 35 jaar plezier aan beleven. Gaat dat zien!

The Juke Joints 1/4 - Nataly (2017)


Tracks:
01. Hold On
02. Mercy Mercy
03. Born In Chicago
04. Bullfrog Blues
05. I Will Follow
06. Don’t Give It Up
07. Let It Roll
08. Nataly
09. Stax Sound
10. Addicted To The Blues
11. Out On The Western Plain
12. Back Stabbing Woman
13. My Baby

Website: The Juke Joints


Ook op Blues Magazine ...