Foto Recensie: John Primer - Hard Times
John Primer – Hard times
Format: CD, download
Label: Blues House Productions
Release: 16 september2022
Release date: 16 September 2022

Boemmmm, John Primer brengt met Hard times een knaller van een bluesplaat uit. Dit is blues zoals we die kennen uit de beste tijden van Muddy Waters, BB King, Howling Wolf. John Primer is een bluesman van de oude stempel, opgegroeid in de Chicago blues speelde hij in de bands van grootheden als Junior Wells, Muddy Waters, Magic Slim. In de jaren 90 startte hij met succes zijn solocarrière. Zelf ken ik hem vooral van de albums die hij met mondharmonica speler Bob Corritore opnam. Op dit album bespeeld Steve Bell van de Real deal band, John Primers begeleidingsband de mondharmonica.

Hard times is een blues album zoals een blues album moet klinken, de nummers op dit album zijn alle tijdloze Chicago blues; met de gitaar mondharmonica en piano afwisselend in de hoofdrol. En dat alles op een heerlijk blues groove. Dit is muziek waar je uren naar kunt luisteren. De opening is met You got what I want gelijk erg mooi. De prettige stem van John Primer, het vlotte funky deuntje en die mondharmonica gevolgd door het ragfijne gitaarwerk een combinatie die we veel gaan terug horen op dit album. In Don’t wait to long wordt daar het pianospel van Johnny Iguana aan toegevoegd. De drie, John Primer, Steve Bell en Johnny Iguana maken met hun instrumenten dit heerlijke blues album. Erg mooi en met een vette knipoog naar Johnny Lee Hooker is de titel track Hard times. Het een van de beste blues nummers die dit jaar gehoord heb.

Erg mooie nummers zijn de ode aan Chicago en het door zijn zeventienjarige dochter Aliya gezongen Tough times. Ook vet zijn de lekker shuffles My sugar mama, luister in dit nummer vooral naar het baswerk van Dave Forte, super, en You mean so much to me. Nummers om bij weg te dromen. De slow blues Hot meal is wonderschoon, hoe de mondharmonica zich mengt met de zang van John Primers. Steve Bell is een magician met de mondharmonica. John Primer laat zich ook niet onbetuigd met een onvervalst lekker stukje gitaarwerk, zo natuurlijk en wars van veel effecten, dat maakt het geheel zo mooi. Het afsluitend Whiskey is ook weer zo’n heerlijke shuffle met een magistrale opening van John Primer en weer die Steve Bell, wat een klasbak.

John Primer, hij mag dan 77 zijn als hij dit soort albums blijft maken hoop ik dat hij heel oud wordt. John Primer Hard times, het moet raar lopen wil deze niet in de jaarlijstjes terecht komen.

JOHN PRIMER - HARD TIMES MUSIC VIDEO

 
Tracklist:
1. You Got What I Want
2. Don’t Wait To Long
3. Hard Times
4. Blues Blues Blues
5. I Won’t Sweat It
6. Chicago
7. Tough Times
8. All Alone
9. My Sugar Mama
10. You Mean So Much To Me
11. Try To Make You Mine
12. Hot Meal 13) Whiskey

Credits:
John Primer – lead vocals and guitar
The Real Deal Blues Band:
Steve Bell – harmonica
Lenny Media – drums
Dave Forte – bass
Special Guests:
Rick Kreher – rhythm guitar
Johnny Iguana – piano

Website: https://www.johnprimerblues.com/


Ook op Blues Magazine ...