Foto Album recensie: John Primer & Bob Corritore - Crawling Kingsnake

Format: CD, digital
Label: Vizztone
Release: 29 maart 2024

Tekst: Aad Sneep

Elf jaar geleden begonnen John Primer (79) en Bob Corritore (67) hun samenwerkingsverband en hebben met het gloednieuwe ‘Crawlin Kingsnake’ hun 4e album uitgebracht. Beide heren hebben in de loop der tijd veel blues prijzen gewonnen en dan weet je dat ze er een heerlijke old school blues cd van hebben gemaakt. Met een door de wol geverfde band achter zich kan er dan ook weinig mis gaan.

Er staan elf covers en één door John Primer (Hiding Place) geschreven nummer op de cd.Ze trappen af met de shuffle ‘Take a message’ waarmee ze meteen laten horen wat ons te wachten staat. Namelijk prima gitaarspel en een warme stem van John en Bob die alles uit zijn mondharmonica haalt.

Ze gaan lekker verder met John Lee Hooker’s ‘Çrawlin’ kingsnake’ gevolgd door ‘Down in the bottom’ van Willie Dixon. Er staan drie Muddy Waters covers op waaronder het up-tempo gespeelde ‘Stuff you gonna watch’ en ‘Rosalee blues’ een slow blues met Anthony Geraci in een hoofdrol op de piano. Met ‘Gravel road’ en ‘Feel like going home’ word dit traditionele bluesalbum in stijl afgesloten.

De band klinkt als in de hoogtij dagen van Muddy Waters en bewijst eens te meer dat de blues altijd zal blijven bestaan. Ze hebben mij daarin ieder geval volledig van overtuigd met dit album.

Crawlin' Kingsnake

De band:
John Primer – Guitar/Vocals
Bob Corritore – Harmonica
Bob Stroger – Bass
John ’Primetime’ Smith – Guitar (plus backing vocals on 6)
Anthony Geraci – Piano
Wes Starr – Drums

Tracklist:
1. Take a message (4.23)
2. Crawlin’ kingsnake (3.27)
3. Down in the bottom (4.28)
4. Hiding place (4.16)
5. Chains and things (5.17)
6. Stuff you gotta watch (3.31)
7. Rosalee blues (4.49)
8. You’re the one (4.36)
9. Bow down on your knees (1.39)
10. This little voice (4.53)
11. Gravel road (3.41)
12. Feel like going home (6.48)


Ook op Blues Magazine ...