Foto Recensie: Hoeke - Legacy

Hoeke – Legacy
Format: CD – LP – Digital / Label: Butler Records
Releasedatum: 1 december 2017

 Tekst: Joop van Rossem

Pianist Rob Hoeke (1939-1999) is alweer ruim 18 jaar dood maar zijn naam wordt ook nu nog met veel – terechte – eerbied uitgesproken. In de jaren zestig maakte hij furore met zijn Rob Hoeke Rhythm & Blues Group die in de Top 40 vier keer succesvol was met de legendarische hits Margio, When People Talk, What Is Soul en Drinking On My Bed. Zijn allergrootste hit scoorde hij echter met Rob Hoeke’s Boogie Woogie Quartet: het instrumentale Down South reikte in maart 1970 tot plek 8.

Na zijn dood op 60-jarige leeftijd in 1999 liet de begaafde pianist diverse niet afgemaakte opnames achter die een hele tijd op de planken bleven liggen. Zoons Ruben (gitaar, bas) en Eric (drums) wisten dat er ooit een dag zou komen dat die opnames wereldkundig zouden worden gemaakt. Dat is dus nu gebeurd met dit album ‘Legacy’, een echte familieaangelegenheid waarop veertien instrumentale tracks zijn vastgelegd. Heerlijk om de oude meester bezig te horen op toppers als Cruisin’ With My Kids (zou destijds een prima opvolger voor Down South zijn geweest), Dreef 268, Blues In The Dark,  het jazzy aan een van zijn grote voorbeelden opgedragen Dedicated To Erroll Garner en Uncovered. Met recht een erfenis, deze ‘Legacy’. Wil je veel meer over Rob Hoekes carrière te weten komen, dan is onderstaande website een heuse aanrader.

Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 25-jarige jubileum als optredend muzikant. Hij is met zijn Ruben Hoeke Band in heel ons land te bewonderen met als motto ‘RH 25 Years On Tour’.

Hoeke - Cruisin' With My Kids

Tracklist:
01. Cruisin’ With My Kids
02. Slempie Shuffle
03. Stick With Me, Baby
04. Maria Peseta
05. Ode To Jimmy Yancey
06. Holland Boogie
07. Dreef 268
08. Blues In The Dark
09. Dedicated To Erroll Garner
10. Lobo Bonk Stomp
11. Take It Easy
12. Uncovered
13. Believe Me
14. Goodbye Boogie

Webiste:
Rob Hoeke: Rob Hoeke
Ruben Hoeke: Ruben Hoeke

Foto Recensie: Hoeke - Legacy


Ook op Blues Magazine ...