Foto Recensie: Dry Johnson – Long Live Them Blues: Vol. 1

Dry Johnson – Long Live Them Blues: Vol. 1
Format: CD – Digital / Label: Connor Ray Music
Releasedatum: 5 oktober 2018

Tekst: Wim Velderman

Laten we meteen met het goede nieuws beginnen; bij de cd van Dry Johnson, ‘Long Live Them Blues Vol. 1’ gaat het om Volume 1 en dan mag je concluderen dat er meerdere volumes gaan volgen. Dat is geen gek idee omdat we hier te maken hebben met een uitstekend album. Heerlijke blues, uitstekend gemusiceerd en geproduceerd met een flink aantal muzikale gasten.

Wie of wat zit hier achter zul je zeggen . De artiestennaam Dry Johnson zal je niet direct wat zeggen en dat is niet zo gek: het is de samentrekking van de achternamen van Terry Dry (bassist) en Matthew Robert Johnson (slagwerker). De beide heren vormen een rhythmsection die al een geruime 17 jaar samenwerken. Een muzikaal huwelijk zou je kunnen zeggen. Ze spelen, werken en reizen samen de hele VS en daarbuiten door. Je kunt ze inhuren voor ieder muzikaal (blues-)project, live-optreden, cd-opname. Dat hebben vele artiesten de afgelopen jaren gedaan. Mike Zito was en is er één van. Hij neemt ze ook bij voorkeur mee als hij gaat touren. Het zijn strak spelende muzikanten die aan één aanwijzing genoeg hebben en zelf een groot artistiek vermogen hebben.
Tijdens een tournee met Mike Zito in een hotelkamer in Florida kwamen de heren op het idee eens een cd te maken met als gast de mensen met wie ze al eens hadden opgetreden of die voor de komende maanden op hun speellijst stonden. Dan wel met vijfennegentig procent eigen composities en één cover ( Hit The Highway – Johnny “Guitar”Watson).
Annika Chambers, Mike Zito, John Del Toro Richardson, Mighty Orq, James Wilhite, Trudy Lynn with Steve Krase en Snit zijn allen te bewonderen op deze cd.

En bewonderen dat kan vanaf de start. Een heerlijk originele opening met een announcer, moet je gehoord hebben. Van midtempo naar up en omgekeerd, nooit dominant, maar wel heerlijk aanwezig is de sound van Dry Johnson. Je draait het in de auto op flink volume of op de achtergrond tijdens een etentje en iedereen zal geamuseerd luisteren. Songs die vaak verwijzen naar de grootheden uit de blues, naar ervaringen “on the road” van het duo en tijdens optredens.
Een fraaie hoesfoto en zoals het tegenwoordig steeds meer voorkomt, verpakt in karton zonder plastic verpakking (umweltfreundlich noemen de Duitsers dat volgens mij). Voor wie een gesigneerd exemplaar wil kan terecht op de eigen website.

Long Live Them Blues Vol. 1 en nu maar wachten op Vol. 2 !

Long Live Them Blues


Tracks:
01. DJ Intro
02. Daddy’s Got A Cadillac (Feat. Mike Zito & Annika Chambers)
03. Long Live Them Blues (Feat. Trudy Lynn & Steve Krase)
04. Hit The Highway (Feat. Jonn Del Toro Richardson)
05. Drunk Girl With A Tambourine (Feat. Snit)
06. Too Many Hipsters (Feat. Mighty Orq)
07. Juke Joint (Feat. Mighty Orq, Mike Zito & Jonn Del Toro Richardson)
08. I Walk Alone (Feat. James Wilhite)
09. Trashy Women & Cheap Guitars
10. Fried Chicken
11. Little Bird

Website: Dry Johnson


Ook op Blues Magazine ...