Foto Recensie: Captain Morgan Express - Naked To The Nipple

Captain Morgan Express – Naked To The Nipple
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 1 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

Dat een unplugged album al lang niet meer betekent, dat je dan met een gezapig album te maken hebt, bewees het ‘Naked Truth’ album van Golden Earring in het verleden al.

Ook de Utrechtse band Captain Morgan Express heeft nu een unplugged album uit, live opgenomen in het Utrechtse Café Willem Slok. Deze band stond al bekend als “the hardest hip shakers” en bewijst met dit album dat ze ook akoestisch behoorlijk energiek klinkt.
De band bestaat uit Johnny “Boy” Brouwer (zang, harmonica), Hans Gerrietsen (gitaar), Phil Admiraal (bas) en Frank Boot (drums), aangevuld met Pieter Zwerver (gitaar).

Dit is hun tweede album na het album ‘Fistful Of Dirt‘ en het album staat vol met zeven covers.

Te beginnen met een cover van het Amos Milburn nummer Chicken Shack Boogie, waarvan de band dus dacht dat het om een Rod Piazza nummer ging. Door het rauwe harmonicaspel van Johnny Brouwer, die er behoorlijk op los brult en het spetterende akoestische gitaarwerk klinkt deze versie inderdaad behoorlijk energiek.
Dat geldt ook voor het lui pompende In The Middle Of The Night waarin de harmonica beurtelings hard scheurt en pompt. Icepick’s Confession is bekend van the James Harman Band. De schroeiende harmonica steelt wederom de show in dit lui stuwende nummer.
Congo Square werd geschreven door Sonny Landreth en de van origine New Orleans klanken zijn in deze Utrechtse versie teruggebracht tot een lui swingend nummer waar een gypsy jazz luchtje aan zit door het fraaie akoestische ghitaarwerk. Sonny Boy Williamson’s Checkin’ Up On My Baby pompt lekker rauw met subtiel gitaarwerk en een uiterst rauw huilende harmonica. Catfish Blues is natuurlijk bekend van Muddy Waters en klinkt in deze versie haast funky.
De afsluiter is de ruim tien minuten lange boogie Hipshake, ook Wel bekend als “Shake Your Hips” van Slim Harpo.’ In deze energieke boogie wordt de band aan het publiek voorgesteld.

The Captain Morgan Express bewijst met dit album dat ze ook akoestisch behoorlijk overtuigend klinkt. Dus zijn ze in de buurt…akoestisch of elektrisch….ga ze bekijken en beluisteren!!!


Tracklist:
01. Chicken Shack Boogie
02. In The Middle Of The Night
03. Icepick’s Confession
04. Congo Square
05. Checkin’ Up On My Baby
06. Catfish Blues
07. Hipshake

Website: Captain Morgan Express


Ook op Blues Magazine ...