Captain Morgan express - No weirdos please

Captain Morgan Express

No Weirdos Please

Format: Digital, Vinyl in de maak
Label: Eigen beheer
Release: Juli 2021

Tekst: Jos Verhagen

Captain Morgan Express, de Utrechtse blues train dendert door in de bluesscene met hun nieuwe album No weirdos please. Als voorbode op al het moois wat mogelijk wordt nu de Covid crisis zich naar het einde sleept, snakt Captain morgan express er ook weer naar te kunnen optreden. Als voorbereiding hierop hebben zij in de oefenruimte hun repertoire verder uitgebouwd en hun niewe plaat No weirdos please opgenomen. Dit, No wierdos please, is hun derde plaat en de opvolger van de succesplaat Fistfull of dirt.

Voortbordurend op de stijl uit Fistfull of dirt, brengen zijn lekkere bewerkingen van tal van blues nummers uit vervlogen tijden. Waarom zelf slechte nummers schrijven als je met wat handigheid en creativiteit je eigen signatuur kunt toevoegen aan een scala aan goede blues nummers. De CD opent met „Crosscutt saw“ in een lekkere funky uitvoering, Het nummer bekend geworden door Alber King wordt door gitarist Hans Gerrietsen opgeluisterd met een vette solo. Waar in de openingstrack gitarist Hans de leidende rol heeft wordt in het tweede nummer „Hanging tree“ het stokje overgegeven aan Johnny ‘Boy’ Brouwer met zijn mondharmonica, klasse, wat een opzwepend nummer.

Waarbij het in Fistfull of dirt veelal up tempo werk was laat Captain Morgans express, hier wat meer rustiger blues werk horen. Zoals de mooie bewerking van Buddy Guy’s „No lies“, „You’er gonna need me“ van Albert King en Sean Costello’s „Any time you want“. In zijn algemeenheid beroerd Johnny ‘Boy’ Brouwer wat minder de mondharmonica en zingt hij vooral en dat doet hij goed. Dit geeft meer ruimte voor gitarist Hans Gerrietsen om te schitteren. De stevige basis wordt gelegd door drummer Frank Boot en bassist Phil Admiraal, die laatste zit stevig in de mix, en heb ik wat moeten temperen om het wat beter te laten klinken. Ondanks dit strooit Captain Morgans express het ene na het andere vette nummer eruit. Nummers die het live zeker goed gaan doen, kan niet wachten om deze jongens aan het werk te zien. Nummers zoals Carried by Six en Detroit Michigan met een dikke slide, en knallers zoals „My baby say she’s gonna leave, Fistfull of dirt en Walking the dog“.

Is dan alles hosanna dat niet, zoals gezegd de bas in de mix en „Born under a bad sign“ het nummer komt niet zo uit de verf. Dit mag de pret niet drukken want dit blijft een fijn plaatje met die lekkere oefenruimte sound , een sound die je ook live kunt verwachten.

Tracklist:
1. Crosscut saw
2. Hanging tree
3. No lie
4. My Baby Says She’s Gonna Leave Me
5. Got to move
6. Walking the Dog
7. You’re Gonna Need Me
8. Carried by six
9. Detroit Michigan
10. Any time you want
11. Born under a bad sign
12. Fist full of dirt

Website: https://www.captainmorganexpress.com/


Ook op Blues Magazine ...