Foto Recensie: The Electric Sugar - Lead You Out
Format: EP digital
Label: eigen beheer
Release: April 2022

Tekst: Jos Verhagen

Er is veel blues op de wereld en als er een Nederlandse band op de burelen van Bluesmagazine verschijnt maken wij daar graag ruimte voor. Zo kwamen bekende namen als Julian Sas, King of the world, AJ plug al voorbij, maar ook minder bekende bands zoals Bacon fat Louis, Vendetta drive, Nienke Dingemans en Captain Morgan’s expresse. Fijne blues van Nederlandse bodem. Aan dit lijstje kunnen we The Electric Sugar toevoegen. Dit gezelschap komt uit Overijsel levert een mooie EP af, die is opgenomen in hun oefenruimte met hulp van Sebastian Pierik (SEB Productions).

The Electric Sugar is een vierkoppige band bestaande uit Thomas Jut (gitaar/vocalen), Stefan Jansen (toetsen/mondharp), Warner kijk in de Vegte (drums) en Camiel Drent (basgitaar). De EP Lead you out, kent 5 nummers die ze 5 maal hebben opgenomen. De versie die ze het beste vonden is op deze EP terecht gekomen. Als recensent probeer je wat je hoort vaak in een hokje te stoppen om het lezers publiek duidelijk te maken wat ze kunnen verwachten. Ik kon The electric Sugar niet pinpointen naar een band toch invloeden zijn er te over. Het pianowerk in de openingstrack Shaking verraad invloeden van Cuby and the Blizzards. Terwijl Ain’t going our way overduidelijk aan The Doors doet denken, zeker hoe na een stevig gitaar gedreven begin, de zang en de mondharmonica zich ontwikkelen.

The Electric Sugar vervolgt met Lead you out; dit derde nummer begint heerlijk loom met een mooi mondharmonica intro en bouwt op in tempo met backing vocals om te eindigen in een heerlijke gitaar/Hammond solo gedragen op een daverend bas ritme. Dit zijn nummers waarmee je live uit de voeten kunt. Het uptempo Little woman kent een heerlijk gitaar rifje dat in je kop blijft zitten, ook hier geeft de baslijn het ritme aan, aanstekelijk nummer. Het afsluitende Trouble, is pure rock ‘n roll, vette gitaar en tinkelende piano dragen hieraan bij. Zo weet The Electric Sugar met deze EP zichzelf op de kaart te zetten met een vijftal nummer die goed weergeven wat de band in zijn mars heeft. Een aangename toevoeging aan het alsmaar groeiende Nederlandse blues landschap.

Tracklist:
1- Shakin’
2- Ain’t Going Our Way
3- Lead You Out
4- Little Woman
5- Trouble


Ook op Blues Magazine ...