Foto Nieuws: Black Country Communion kondigt nieuw album aan 'BCC V'

Black Country Communion de supergroep bestaande uit gitarist Joe Bonamassa, zanger/bassist Glenn Hughes (Deep Purple, The Dead Daisies), drummer Jason Bonham (Led Zeppelin) en toetsenist Derek Sherinian (Dream Theater, Alice Cooper) is begonnen met de opnames van hun langverwachte vijfde studioalbum ‘BCC V’. De band is in de Sunset Sound-studio in Hollywood, Californië om hun vijfde studioalbum op te nemen. Zo vermelden zowel Glenn Hughes als Joe Bonamassa op Twitter.

Het nieuws van het nieuwe album van Black Country Communion komt nadat Black Country Communion mededeelde dat de band zal optreden op de Keeping The Blues Alive At Sea IX-cruise van 2024, die van 18-22 maart begint in Miami, FL tot Cozumel, Mexico.

BCC V van Black Country Communion volgt de BCCIV van de band die in september 2017 werd uitgebracht. Kevin Shirley zal het nieuwe album produceren, net als de laatste drie LP’s. De band kwam oorspronkelijk samen toen Bonamassa en Hughes hun stijlen samenvoegden op een podium in Los Angeles voor een baanbrekend optreden tijdens de King Of The Blues-show van Guitar Center. Onder begeleiding van Shirley voegden ze Bonham en Sherinian toe.


Ook op Blues Magazine ...