Erwin Java’s Travel Party en de Cat Fever Band
12 november op minifestival Binnen Blues in Grolloo

In café-restaurant Hofsteenge in Grolloo wordt zaterdagavond 12 november 2022 het traditionele minifestival Binnen Blues gehouden. Het organiserende Cuby Museum Grolloo heeft voor die bluesavond twee attractieve groepen weten vast te leggen, Erwin Java’s Travel Party en de Cat Fever Band. Erwin Java’s Travel Party treedt tweemaal op, eenmaal met Sean Webster en de andere set met Tollak Ollestad.
Ook de Cat Fever Band treedt tweemaal op en deze band verzorgt tevens de after party bij Binnen Blues.

De laatste maal dat Binnen Blues plaats vond in de horecagelegenheid van Hofsteenge in Grolloo was in 2019. Daarna is er vanwege de coronapandemie geen Binnen Blues meer gehouden. De organisatie, de Stichting Blues in Grolloo, is blij dat er weer een “indoor” bluesfestival op poten kan worden gezet op de bodem van het dorp waar de blues via het Cuby Museum Grolloo nog altijd levend wordt gehouden.

Binnen Blues promo foto van Erwin Java met Webster en Ollestad (foto Trees Rouw)
Erwin Java’s Travel Party met Erwin Java (midden), Sean Webster (links) en Tollak Ollestad (rechts). (Foto: Trees Rouw)

Erwin Java’s Travel Party behoeft nauwelijks introductie. De gitarist heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Erwin Java’s Travel Party komt eenmaal op de bühne met de uit de USA afkomstige zanger/harmonicaspeler Tollak Ollestad. Naast zijn old school bluesharmonicawerk wordt Tollak’s harmonicaspel ook vaak vergeleken met dat van Toots Thielemans en Stevie Wonder.

Een tweede optreden wordt door Java verzorgt met zanger Sean Webster. Zijn zang wordt vormgegeven door een belangrijke “bluesader” die door zijn lijf loopt. Webster is een sympathieke en luisterbare artiest die de blues als geen ander kan vertolken.

De andere band bij Binnen Blues is de Cat Fever Band. De formatie bestaat uit een zestal gelouterde muzikanten, die inmiddels al meer dan tien jaar met veel plezier en energie samen de blues spelen. Blues op een erg toegankelijke, swingende wijze, “groovy”, zoals de mannen het zelf duiden. De Cat Fever Band laat zich niet alleen graag inspireren door traditionele blueshelden als Taj Mahal, Freddy King, Muddy Waters, Keb Mo en vele andere, maar ook door grootheden als The Allman Brothers, Joe Cocker, en de Tedeschi Trucks Band; artiesten die de blues graag voorzien van een lekker vleugje soul, rock en funk. Ook eigen nummers hebben een mooie plek gekregen in de set list.

Er zijn nog kaarten voor het festival te verkrijgen. De toegangsprijs bedraagt € 20,00 per kaartje. Kaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd bij café-restaurant Hofsteenge, telefoon 0592-501226 of via email: info@hofsteengegrolloo.nl

De zaal gaat om 18.00 uur open en Binnen Blues begint op zaterdag 12 november 2022 om 19.00 uur.


Ook op Blues Magazine ...