Artiest: Mavis Staples
Titel: Live: Hope At The HideOut
Formaat: CD
Label: Anti
Release datum: november 2008

Mavis Staples - Live: Hope At The HideOut (CD)

De naam staples is een gevestigde orde lijkt me, remember The Staple Singers? Juist daar zat deze Mavis natuurlijk jaren in, en zij zorgde mede voor de een na de andere hit. Solo kan zij het echter ook, een tijdje geleden nog met een pracht van een album met icoon Ry Cooder.

Een aantal van deze tracks vinden we ook terug op dit live album, waarbij zij een sobere bezetting hanteert, aangevuld met een aantal achtergrond zangeressen. Het geheel klinkt zeer indrukwekkend en rauw en puur, zoals alleen deze dame dat kan, Mavis heeft een heel eigen stemgeluid, en live krijgt dat een extra dimensie wat ook af en toe doet denken aan het rauwe geluid van Betty La Vette.

De begeleiders zijn vooral niet mis hoor, Jeff Turmes-bass, Rick Holmstrom-guitar, Stephen Hodges-drums en dan de aanvulling in de vorm van Yvonne Staples, Donny Gerard en Chavonne Morris.

Deze mensen zorgen voor een adembenemend schijfje waarin nummers die als bekend mogen worden beschouwd een lekker rauw tintje krijgen. Het is een feest der herkenning : Down in Missisippi, Wade in the water, We shall not be moved, Will the circle be unbroken en het onbetwiste I’ll take you there”. Deze cd is er een die moeilijk uit je speler te krijgen is, omdat ie zeer levendig en aanstekelijk klinkt en blijft vragen om meeeeerrrr. Ik weet zeker dat deze dame nog heel veel mooie verassingen voor ons in petto heeft. Of ze het nou met Ry Cooder doet,of met anderen, het blijft een belevenis en een ware must voor je collectie. Ik heb van de week ook weer eens een kijkje genomen in de schatkamer van haar voormalige groep The Staple Singers, gewoon tijdloos als je het mij vraagt. Uitgebracht bij Anti.
(frank van engelen)

Tracks:
01. For What It’s Worth
02. Eyes On The Prize
03. Down In Mississippi
04. Wade In The Water
05. Waiting For My Child
06. This Little Light
07. Why Am I Treated So Bad
08. Freedom Highway
09. We Shall Not Be Moved
10. Circle Intro (Encore)
11. Will The Circle Be Unbroken (Encore)
12. On My Way (Encore)
13. I’ll Take You There (Encore)

Website Mavis Staples : www.mavisstaples.com


Ook op Blues Magazine ...