Kira Mac is een muzikaal collectief dat bestaat uit buitenbeentjes uit verschillende hoeken van het Engeland, van Stoke tot Hull, die elkaar in 2018 toevallig ontmoetten in Manchester. Kira Mac, vernoemd naar hun frontvrouw, is een band die rechttoe rechtaan old school bluesrockriffs met een modern randje combineert met een hoop flair, soul en rock ‘n’ roll. Met de krachtpatserzang van Rhiannon Hillen de geweldige gitaarlead van Joe Worrall vormen ze een kracht om rekening mee te houden.

Kira Mac is zelf een gevestigde schrijfster en zangeres, die met haar teksten de nummers creëert met gitarist Joe Worrall. Dat is nu uitgegroeid tot de band van vandaag, aangedreven door de drijvende krachten Rhiannon Hill enJoe Worrall vormen zij met Alex Novakovic ( gitaar); Bret Barnes (bas), Max Rhead (drums) de line-up. Het rauwe talent en de volle sound van de band is opgebouwd uit de basis en de liefde voor eclectische geluiden en akoestische vaardigheden balancerend op de grens van ruige blues rock en de heavy metal. Als een collectief hebben ze invloeden geabsorbeerd van geweldige bands en artiesten die hen voorgingen, met name opgegroeid met old school rock, blues en al het andere daartussenin. Referenties ten overvloedde, Dirty Honey, Kris Barras bans, When Rivers meet.

Scorned is Kira Mac’s nieuwe single, een lekker rocker met groove. Kun je dit waarderen luister dan ook een naar hun vorig jaar uitgekomen album Chaos is calling.
8 Oktober 2023 is Kira Mac ten zien in de Bosuil in Weert

Credits:
Lead Guitar/Rhythm guitar: Joe Worrall
Vocals: Rhiannon Hill
Lead guitar/Rhythm Guitar: Alex Novakovic
Bass: Bret Barnes
Drums: Max Rhead
Backing vocals: Rhiannon Hill & Joe Worrall
Production & Recording: Matt Culpepper at Future Primate Studios
Mastering:
Video & Editing: Matthew ‘Max’ Rhead

Socials:

Instagram:
Facebook:
Twitter:
Tour dates:


Ook op Blues Magazine ...