Bobby Rush - I’m The One (Official Audio)

 

De tweevoudig GRAMMY-winnaar, Blues Hall of Famer, en 16-voudig Blues Music Awards-winnaar Bobby Rush kondigt zijn nieuwe album All My Love For You aan dat op 18 augustus zal worden uitgebracht via Deep Rush Records / Thirty Tigers. De aankondiging komt met de autobiografische nieuwe single “I’m the One”, waarin Rush zijn legendarische leven beschrijft, inclusief het leren van de blues van B.B. King en Muddy Waters nadat hij in 1952 in Chicago aankwam, en uiteindelijk degene was “die de funk in de blues” bracht.

Over het nummer legt Rush uit: “’I’m the One’ is een nummer waar ik mijn hele leven over heb nagedacht. In 1968 kwam er iemand naar me toe en zei: ‘Bobby Rush, je blues is zo funky, we weten niet hoe we het moeten noemen. Funk, folk of anders’. Ze wisten niet hoe ze het moesten noemen. Ik was de eerste man die de funk in de blues stopte. Ik wil dat mensen weten dat ik nog steeds funky ben, het is nog steeds de blues, het funky is slechts een aanpassing van de blues”.

Ondanks zijn hoge leeftijd is Bobby Rush nog steeds top. I’ am the one, is een ontzettend funky, swingend nummer. Over All My Love For You voegt Rush toe: “Ik wilde dit album benaderen als een verzameling liedjes over hoe ik ben gekomen waar ik nu ben. “All My Love For You” volgt op de release van zijn Chicken Heads 50th Anniversary EP met Buddy Guy, Gov’t Mule en Christone “Kingfish” Ingram.

Foto Listen to: Bobby Rush- I'm the One (new single)


Ook op Blues Magazine ...