Kyla Brox & Danny Blomeley
24 maart 2010
Bluescafe, Apeldoorn

Kyla Brox & Danny Blomeley

Tekst en Videos ingestuurd door William Lindner

Mooi “Luister Concert” van “echtpaar” Kyla Brox & Danny Blomeley in Bluescafe Apeldoorn 24-03-2010

Inderdaad: “Kyla betoverd je met haar stem en het gitaarspel van Danny Blomeley laat je wegdromen in een wereld van bijzondere klanken.”

Met de aankondiging van Kyla Brox optreden in de Nieuwsbrief van eigenaar Jan Kerseboom van het Bluescafe Apeldoorn www.bluescafe.nl en met de recensie EN na het beluisteren van haar recente CD “Grey sky blue” vertrok ik dus goed “voorbereid” woensdagavond 24 maart richting mijn “Hotspot” Bluescafe Apeldoorn.
Het was een mooie zachte lente avond dus maar lekker op de fiets.

Nou is een woensdagavond niet altijd een lekkere avond voor een opkomst van veel publiek bij een relatief onbekende artiest als Kyla Brox . Maar de echte liefhebber komt uiteindelijk er toch op af. Kyla Brox was voor mij nieuw. Kende haar helemaal niet. Maar het mooie van de cd recensies op Bluesmagazine.nl is dan dat je steeds weer wat uitstekende nieuwe artiesten ontdekt. Yeaah “ALL About Blues Music & Beyond!“
Nou heeft eigenaar van het Bluescafe Jan Kerseboom daar ook altijd als Muziekliefhebber een goede neus voor dus…
Bovendien heeft Marijn Ooijman van Backstage Promotion www.backstagepromotions.nl mij tot nu toe niet teleurgesteld met de kwaliteit van “zijn” artiesten
Zo was er vorig jaar op een woensdag avond Michale Dotson te zien en dat was ook TOP! Kwaliteit gegarandeerd.

Bij binnenkomst een klein selecte groep van echte muziek liefhebbers van luister muziek .
Kyla speelde onder begeleiding van haar partner Danny op akoestisch gitaar diverse nummers van haar recente cd “Grey sky blue” en eerder uitgebrachte cds zoals : “Coming Home” ,“Gone” en “Live at Matt & Phred’s”
Kyla komt uit een echte muzikanten familie . En dat is te merken!
Zij is de dochter van niemand minder dan Manchester blues legend Victor Brox http://www.myspace.com/victorbrox . Hij speelde onder meer met Eric Clapton, Hendrix, Ritchie Blackmore and Ian Gillan van Deep Purple, Charlie Mingus, Memphis Slim, Dr. John, Aynsley Dunbar, Graham Bond, Alexis Korner, John Mayall, Country en Joe McDonald Het werd een avond met veel mooie “luister liedjes”. Perfect begeleid op akoestisch gitaar door haar partner/echtgenoot Danny

Mooie nummers met een mooie krachtige zuivere soulvolle bluezy stem en Blues invloeden (van o.m. zangeressen als Nina Simone, Etta James, Bessie Smith, Billy Holiday, Aretha Franklin, Dinah Washington, India Arie, Cassandra Wilson) maar met een eigen geluid. Waarbij ze zichzelf bij diverse nummers in de intro’s en solo’s begeleide op dwarsfluit. Met het aparte opzwepende akoestische gitaarspel van Danny.De meeste nummers zjn door haar zelf geschreven. Er werd niet exact volgens een vaste setlist gewerkt. Zo nam Kyla, toen zij de piano in het cafe zag, spontaan achter de piano plaats en speelde/zong zij op een prachtige manier het nummer “God Bless The Child”.Maar ook een lekker “Blues”Nummer als : “Do I Move You”
Inderdaad : “Kyla betoverd je met haar stem en Danny laat je met zijn perfect uitgevoerde opzwepende (akoestisch) gitaar spel wegdromen in een wereld van bijzondere klanken”.

Bijkomend voordeel tijdens dit optreden: met het (te) weinige aantal bezoekers kon je zonder hinderlijk geroezemoes perfect genieten van de muziek van dit duo. Voor de artiesten op zo’n avond echter een extra inspanning omdat je elke (mogelijke) valse toon goed zou kunnen horen. Wellicht dat er af en toe een valse noot klonk…
Maar voor mij en de overige aanwezigen was het een heerlijk lente avond met perfect uitgevoerde verfijnde luister muziek van een duo die veel meer aandacht moet krijgen in Nederland.
Als je een liefhebber bent van mooie luister muziek . je hebt nog een kans:

27 maart – Burgerweeshuis, Deventer
28 maart – Whispers Café, Assen

Beslist doen en schaf bijvoorbeeld de CD:.. “Grey sky blue” . Een schitterende luister Cd!
(Als bewijs: zowel in de pauze als aan het eind van haar optreden vonden haar Cds gretig aftrek bij het aanwezige publiek. Een aantal kochte gelijk de hele CDs set!

Rest nog te vermelden dat in feite het ”Gezin Brox” op Tournee is.
Want sinds 9 maanden hebben Kyla en Danny een baby die ook mee reist gedurende hun tournee is ; – ) . Als oppas(Nanny) van hun 9 maand oud baby reist haar moeder mee.

Na een dikke spontane kus van Kyla, die mij bedankte voor mijn komst en de waardering die ik uitsprak voor haar optreden vertrok het jonge sympathieke stel richting Elburg waar haar moeder gedurende hun tournee met hun baby verblijft.. Als dat geen echte artiesten familie is!

Hieronder een Video-box impressie gemaakt met mijn eenvoudige Nokiaatje (N73) van het optreden van:

Kyla Brox & Danny Blomeley Live @ Bluescafe Apldoorn 24-03-2010

Kyla Brox – Vocals, Flute and
Danny Blomeley – Acoustic Guitar

Links
www.myspace.com/kylabrox
www.bluescafe.nl
www.backstagepromotions.nl


Ook op Blues Magazine ...